Premijer u Koprivnici: Povezivanje Križevaca i Koprivnice korisno za sve županije u ovom dijelu Hrvatske

RENESANSNI FESTIVAL

Za posjeta Koprivničko-križevačkoj županij, 22. kolovoza, Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se s predstavnicima Uprave Podravke, sa županom Križevačko-koprivničke županije Darkom Korenom i gradonačelnikom Koprivnice Mišelom Jakšićem te saborskim zastupnicima s područja županije, a obišao je i Renesansni festival.

Uprava Podravke upoznala ga je s izvrsnim rezultatima u svim svojim segmentima: od prehrambenih, poljoprivrednih do farmaceutskih u domeni Belupa."To je ohrabrujuće i za grad Koprivnicu i cijelu Koprivničko-križevačku županiju, ali i za Varaždinsku županiju s obzirom na dio aktivnosti koja se odvija u toj županiji, ali i diljem Hrvatske," kazao je premijer nakon obilaska.
 
Pomoć ministarstva i Hrvatski cesta pri realizaciji projekta
 
Sastanak sa županom i gradonačelnikom omogućio je dobar uvid u prioritete, prije svega razvojne, a predsjednik Vlade posebno je istaknuo cestovnu infrastrukturu. "Riječ je o  povezivanja Križevaca i Koprivnice pri čemu će i nadležno ministarstvo i Hrvatske ceste raditi maksimalne napore da se, ne samo u pripremi projektne dokumentacije nego da se taj projekt realizira i da cijelu tu žilu kucavicu kroz Podravinu učinimo korisnijom za sve županije koje su u ovom dijelu Hrvatske," rekao je Plenković. 
S predstavnicima grada i županije razgovaralo se i o obrazovnim sustavu, ulaganjima u škole i dvorane te o dugogodišnjoj temi - gospodarenju otpadom.Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika u Koprivnici. 
Predsjednik Vlade najavio je da će Koprivnica biti domaćih idućeg susreta Vlade, župana te predsjednika Udruge gradova i Udruge općina u prosincu ove godine, neposredno prije spajanja Ureda državne uprave sa županijama.
 
Renesansni festival
 
Premijer je obišao i Renesansni festival koji se u Koprivnici održava već 14. godinu, a ovogodišnja glavna tema je tortura. "Čestitam organizatoru, Turističko zajednici. Drago mi je da je prvi puta i ministar turizma ovdje na ovom važnom događaju za Koprivničko- križevačku županiju, ali i za turističku ponudu cijelog hrvatskog sjeverozapada," rekao je predsjednik Vlade. 
Uz premijera Plenkovića, Koprivničko-križevačku županiju posjetili su ministri Cappelli i Horvat te ministrica poljoprivrede Marija Vučković.
 
Izvor: Vlada
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.