Dalić i Vida na press konferenciji u Azerbajdžanu - došli smo pobijediti no, maksimalno respektiramo protivnika

PRESS KONF. AZERBAJDŽAN

Pred sutrašnju utakmicu hrvatske reprezentacije i reprezentacije Azerbajdžana u Bakuu je održana konferencija za novinare hrvatske reprezentacije na kojoj su gosti izbornik Zlatko Dalić i Domagoj Vida. U Bakuu je održana konferencija za novinare hrvatske nogometne reprezentacije. S novinarima se druže izbornik Zlatko Dalić i stoper Domagoj Vida.

Prva pitanja bila su upućena stoperu reprezentacije Domagoju Vidi.

- Kako ste se pripremili za Azerbajdžan?

"Nismo imali previše vremena za pripremu. Danas smo pogledali i napravili video analizu Azerbajdžana. Danas imamo jedini pravi trening."

- Prije nekoliko godina Hrvatska je odigrala 0:0 s Azerbajdžanom, bili ste ovdje i prije četiri godine.

Bio sam tada ovdje. I u Zagrebu su nas namučili. Maksimalno ih respektiramo i maksimalno se pripremamo za sutrašnju utakmicu. Trenutno stanje na tablici ne otkriva pravu kvalitetu azerbajdžanske momčadi. Uvjeren sam ako ćemo imati pristup kao u utakmicama protiv Walesa i Slovačke da ćemo slaviti."

- Sve osim pobjede Hrvatske će biti iznenađenje?

"Naravno. Ipak smo mi druga reprezentacija svijeta. Imamo najbolje igrače u najboljim klubovima. Maksimalno respektiramo Azerbajdžan, ali mi smo ovdje došli po pobjedu. Ne živimo na staroj slavi, svaki se dan moramo dokazivati i ovdje smo si došli olakšati put prema Euru."

Izbornik Dalić je odgovorio i na pitanje kako su se pripremili za Azerbajdžan?

"Moramo shvatiti utakmicu jako ozbiljno i ne smijemo popustiti ni u jednom segmentu igre. Neće nas zavarati situacija da nemaju nijedan bod. Na nama je da se postavimo i ponovimo izdanje iz Slovačke."

- O sastavu?

"Nemamo potrebu puno toga mijenjati. Nadam se da se neće nitko ozlijediti na treningu. Tako da nema potrebe za promijenama."

 Foto: Slobodan Kadić

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.