EP: Uvjerljive Barakude nakon slavlja protiv Slovačke i službeno prvi u skupini

EP: Uvjerljive Barakude nakon slavlja protiv Slovačke i službeno prvi u skupini

Hrvatska vaterpolska reprezentacija upisala je i treću pobjedu na Europskom prvenstvu u Budimpešti, svladala je Slovačku 16:4 (3-0, 4-2,4-1,5-1) te je tako samo potvrdila prvo mjesto koje je već osigurala i prije ove utakmice

Rutinski obavljeno. U maniri naglašenog favorita, ali i kandidata za najviši plasman. Iako je prvo mjesto u skupini, a time i izravan ulazak u četvrtfinale osigurano još dva dana ranije neovisno ishodu sraza sa Slovacima, izabranici izbornika Tucka baš ništa nisu prepustili slučaju.

Nakon šokantne završnice i pobjede u utakmici protiv Crne Gore, nakon koje su praktički osigurali plasman među osam najboljih vaterpolskih reprezentacija Starog kontinenta, odabranici izbornika Ivice Tucka večeras su očekivanom pobjedom protiv Slovačke potvrdili prvo mjesto i izbjegli igranje utakmice u osmini finala i time dobili dan odmora više prije utakmice četvrtzavršnice, koju bi trebali igrati u srijedu, 22. siječnja u 20.30 sati u Duna Areni, najvjerojatnije protiv selekcije Grčke.

Niti jednog trenutka nije došla u pitanje pobjeda Hrvatske do koje su naši reprezentativci došli s ležernom igrom i bez bespotrebnog trošenja energije u utakmici s nedoraslim protivnikom pa je izbornik Tucak dodatnih napora poštedio napadača Luku Bukića koji je u Budimpeštu nedovoljno oporavljen od prehlade.

Najefikasniji igrač u hrvatskim redovima bio je Andro Bušlje s pet golova, Lovre Miloš i Luka Lončar postigli su po tri, Loren Fatović i Maro Joković po dva te Hrvoje Benić jedan gol.

Kod Slovaka po jedan zgoditak zabili su: Juraj Zahović, Marek Tkač, Tomaš Bielik i Maroš Tkač.

Izbornik Ivica Tucak:

- Niti jednog trenutka pobjeda nije bila upitna. Istina da smo počeli mrvicu tromo, ali više zahvaljujući Slovačkoj koja se pred kraj svojeg napada već vraćala i tako nam otupila naše najjače oružje, a to je protunapad. Kasnije smo podignuli na dodatnu razinu i tu agresivnost u obrani, presing, te je iz toga krenula i kontra. Mogu biti zadovoljan kako smo odigrali. Baš jedna vrlo, vrlo korektna utakmica.

SLOVAČKA - HRVATSKA 4:16  (0:3, 2:4, 1:4, 1:5)

BUDIMPEŠTA - Duna Arena. Gledatelja 2.000 Suci: Dreval (Rusija) i Stavridis (Grčka). Opunomoćenik: Bitadze (Gruzija)

SLOVAČKA: Hoferica (6+1 obrana), Caraj, Zatovič 1, Furman, Mitruk, Molnar, Maroš Tkač 1 (1), Marek Tkač 1, Bielik 1, Kovačik, Kolarik, Balaž, Kozmer. IZBORNIK: Peter Nižny

HRVATSKA: Bijač (3 obrane), Macan, Fatović 2, Lončar 3, Joković 2 (1), Vukičević, Bušlje 5, Miloš 3, Vrlić (0), Benić 1, Garcia, Marcelić (8 obrana). IZBORNIK: Ivica Tucak

PETERCI: Slovačka 1-1, Hrvatska 1-2.

OSOBNE POGREŠKE: Slovačka 9, Hrvatska 8. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Kolarik (31).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Slovačka 0-7, Hrvatska 4-7 (57%).

U posljednjoj utakmici A skupine večeras još igraju Crna Gora i Njemačka i pobjednik tog susreta osigurava drugo mjesto koje mu za protivnika u osmini finala donosi reprezentaciju Turske, dok poraženog očekuje susret sa Španjolskom ili Mađarskom.

Izvor: HVS

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.