Hrvatska do nove pobjede i s pričuvama : Šesto slavlje Kauboja na Euru

Hrvatska do nove pobjede i s pričuvama : Šesto slavlje Kauboja na Euru

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je i šestu pobjedu na Europskom prvenstvu. Slavlje protiv Češke 22:21 ostvareno je u posljednjim sekundama pogotkom Luke Stepančića. Tako je naša reprezentacija nastavila stopostotni niz na ovom natjecanju.

Budući susret s Češkom, nije imao poseban natjecateljski naboj, jer hrvatska rukometna reprezentacija već je osigurala polufinale Europskog prvenstva, izbornik Lino Červar nije koristio usluge Luke Cindrića koji ima manjih problema s ozljedom noge, nakon jednog oštrog udarca u prethodnom susretu. Na početku susreta priliku je dobila postava onih koji su malo igrali – Ašanin – Mandić, Matanović – Marić – Mamić, Šarac, Hrstić. Češka je izašla s najjačom postavom. Igrali smo obranu 5- 1. Desetak minuta trebalo je našima da se osjete, poslože i opuste ruku, te preuzmu kontrolu nad rezultatom. Jasno je da David Mandić nije mogao sve izdržati i u obrani i napadu, pa mu je izbornik davao povremeno priliku da predahne, a Hrvatska se vraćala u obranu 6-0. U napadu smo pak igrali s dva kružna napadača, Ilijom Brozovićem i Marinom Marićem koji je kretao kao krilo, pa utrčavao na crtu. Triput smo tijekom prvoga dijela imali po dva pogotka prednosti 5:3,  10:8 i konačnih 11:9, ali je čini se najveći dobitak toga dijela igre bio Matej Ašanin na vratima koji je upisao pet obrana.

S dva pogotka u pet minuta nastavka, bez da su ga primili, otišli su naši na plus četiri 13:9. Ali Češka se s tri pogotka u nizu vraća i ne dopušta našima da se opuste. Hrvatska se muči s izgradnjom napada bez ljevaka, pa se uskoro u igru vraća Luka Stepančić. Nije nam to mnogo pomoglo. Češka u 46-oj stiže do izjednačenja 16:16. U tim trenucima na crtu ide Marin Šipić. A kako smo u prvom dijelu promašili jedan sedmerac, kapetan Domagoj Duvnjak preuzima odgovornost i napokon  nadmudruje Tomasa Mrkvu. Vodstvo je još uvijek na našoj strani. Nije veliko, ali osim Line Červara na klupi, se nitko ne uzbuđuje posebno. Nešto više od šest minuta prije kraja ostajemo s igračem manje i Češka kreće u maksimalni rizik. Nakon što dižemo prednost na plus dva 21:19, naš vratar upisuje dvije  velike obrane za redom iz čistih prilika i čini se otvara nam vrata nove pobjede. Ali na to je trebalo pričekati sam kraj. Češka naime ipak stiže do izjednačenja 35 sekundi prije kraja. Hrvatska međutim ima napad i rješenje u preostalom vremenu jer gotovo sa zvukom sirene zabija Luka Stepančić i donosi nam šestu pobjedu za redom na europskom prvenstvu.

S pet pogodaka i 50 posto realizacije Marko Mamić je bio naš najbolji strijelac. Matej Ašanin je na kraju imao devet obrana. Prvo ime kod Češke i najbolji igrač susreta slavljenik (rođendan) Tomaš Mrkvas 12 obrana. Najbolji strijelac Ondrej Zdrahala sa sedam pogodaka.

HRVATSKA: M. Šego -, M. Ašanin 9+1/31, M. Marić 3/3, D. Duvnjak 1/1, M. Hrstić 2/7, L. Stepančić 3/6, Z. Horvat- , J. Šarac 2/4, I. Karačić -, Ž. Musa -, M. Mamić 5/10, L. Cindrić -, I. Brozović 1/2, V. Matanović 2/4, D. Mandić 3/4, M. Šipić -, izbornik: Lino Červar

ČEŠKA: T. Mrkva 12/34 , M. Galia, J. Hrstka 4/4R. Bečvar 0/1, M. Jurka 1/2,P. Horak 1/3, S. Kašparek 3/10 ,T. Babak 0/1, T. Čip 1/3, M. Vančo 1/2 ,  O. Zdrahala 7/11,V. Patzel 3/4, D. Solak -, D. Mubenzem -, S. Zeman – , J. Mojziš –, izbornik: Jan FILIP

SUCI: M. Kurtagić i M. Wetterwik (ŠVE)

Izvor: HRS

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.