Snježana Pejčić „Tek četiri godine kasnije shvatila sam što sam napravila u Pekingu“

Snježana Pejčić „Tek četiri godine kasnije shvatila sam što sam napravila u Pekingu“

Prva hrvatska osvajačica medalje na ljetnim Olimpijskim igrama, Snježana Pejčić, gostovala je u podcastu „I ja sam sportaš“ u kojem se, između ostalog, prisjetila kakav je osjećaj bio osvojiti medalju u streljaštvu na Olimpijskim igrama u Pekingu 2018 godine. Osvajanje bilo koje olimpijske medalje, bila ti to prva ili dvadeset prva, za svakog sportaša je nešto posebno. Meni je već plasman na Olimpiske igre 2008. bilo ostvarenje snova jer sam još kao dijete pratila sve sportove na Igrama, a tada sam se odjednom i sama našla tamo. Iskreno moram priznati da sam tek četiri godine kasnije u Londonu shvatila koliko je to što sam napravila bila velika stvar.Ove godine će nastupati na svojim četvrtim Olimpijskim igrama...

Na Svjetskom prvenstvu u streljaštvu 2018. bila sam treća te sam tamo osigurala nastup u Tokyju. Za nešto manje od tri tjedna čeka me prvenstvo Europe te onda do Olimpijskih igara imam još tri Svjetska kupa i test event u Tokyju na kojem ćemo isprobati streljanu. Na tim natjecanjima probat ću se što bolje pripremiti da na Igrama pokušam ponovo doći do medalje. U Londonu 2012. i Riju 2016. nisam uspjela, ali vjerujem da ću u Tokyju biti u dobroj formi i pucati najbolje što mogu, a onda i osvojiti medalju.

A je li ikada posumnjala u sebe i pomislila odustati?

Nikada nisam mislila odustati, ali mogu reći da sam prekretnicu imala 1999. kada sam prelazila iz jednog kluba u drugi. Naime, moj tadašnji klub me nije htio pustiti bez novčane naknade koja je bila van svake pamet,i pogotovo za streljaštvo, pa se zbog toga nisam smijela natjecati godinu dana. Netom nakon te godine u kojoj sam samo trenirala, otišla sam na Europsko juniorsko prvenstvo i osvojila broncu i mogu reći da me taj rezultat jako podignuo i nakon njega mi je sve bilo lakše jer sam si dokazala da vrijedim.

U cijelom razgovoru koji možete pogledati OVDJE, Snježana je pričala o načinu na koji se priprema, fizičkoj i mentalnoj pripremi, stanju u hrvatskom streljaštvu i brojnim drugim temama.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.