AK Varaždin: Andrej Hladnik i Maja Pačarić pobjednici 6. utrke za mač Grofa Draskovicha

MAČ GROFA DRAŠKOVIĆA

Tradicionalno prve nedjelje u srpnju održava se Utrka za mač grofa Draskovicha. Prekrasno sunčano vrijeme i pravi ljetni topao dan izmamio je oko 700 natjecatelja da otrče krug ili dva oko Trakošćanskog jezera. Utrka se održala pod specifičnim uvjetima pandemije COVID-a 19, ali smo postupajući po preporukama Stožera civilne zaštite i HZJZ-a u granicama svojih mogućnosti uspješno održali utrku.

Događanje je započeo već u subotu održavanjem po prvi puta i dječjih utrka na 100, 200, 400 i 600 metara, a okupilo se 40-ak djece koji su također nakon ulaska u cilj dobili unikatne finišerske medalje – mačeve. Glavni događaj održavao se u nedjelju, a bile su to utrke na 5 km ili 10 km.

Igor Goričanec i Simona Jambrošić 2. u utrci na 5 km

Zbog velikog broja natjecatelja, a i zbog opće poznate situacije oko COVID-a 19 razmak između starta utrka bio je 40-ak minuta. U utrci na 5 km nastupilo je 375 natjecatelja, a pobjedu je odnio Ante Živković (AK Dubrovnik) kojemu je za pretrčati ovu stazu trebalo 19:09. Sa 15-ak sekundi zaostatka na 2. mjesto plasirao se naš Igor Goričanec (19:26) dok je 3. bio Alen Čretni (AK Zabok) – 19:34.

U ženskoj konkurenciji napeto je bilo do samog kraja, a pobijedila je Tea Faber (AK Dubrovnik) u vremenu 21:08. Sa samo 4 sekunde zaostatka na 2. mjesto plasirala se naša Simona Jambrošić u vremenu 21:12 dok je 3. bila Lana Vodopija iz AK Sljeme u vremenu 24:24. Bravo i čestitka za našeg Igora i Simonu!

 

 

U glavnoj utrci na 10 km uvjerljiva je bila pobjeda našeg, sve boljeg Andreja Hladnika u vremenu 35:38 ispred Danijela Pečeka (Zagreb runners) – 37:30 i Dina Jurića (MK hrvatski sokol Osijek) – 37:59. U ženskoj konkurenciji također uvjerljiva pobjeda je naše članice – Maje Pačarić kojoj je za pobjedu trebalo 40:31, ispred Lucije Kopic (AK Fit) na 2. mjestu – 41:13, dok je 3. bila Natalija Mašera (AK Fit) u vremenu 43:34. Ovim pobjedama Andrej i Maja stekli su pravo upisa svojeg imena na pravi mač gdje se upisuju imena svih pobjednika. Još jednom velika čestitka Andreju i Maji na pobjedi i odličnoj utrci!

Sjajnu utrku otrčala je i Mateja Kaniški na 4. mjestu sa 43:51. Naravno da čestitke idu i svima ostalima koji su u nedjelju trčali u Trakošćanu. Nedjeljnu utrku u Trakošćanu otrčao je i sam Grof Nikolaus Peter Draskovich s cijelom obitelji te time dao poseban štih samoj utrci kroz koju pokušavamo dočarati duh nekog prošlog vremena – voditelj programa obučen u viteza, dame u krinolinama dijele unikatne finišerske medalje – mačeve u cilju, pucanj iz topa za start utrke, itd.

.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.