NK Osijek s Antom Ercegom juriša na Hajduk

NK OSIJEK

OSIJEK: U osječkom Gradskom vrtu je napeto i sve je spremno za nedjeljni okršaj s uvijek zanimljivim protivnikom - Hajdukom. Itekako se osjeća nedostatak nedavno prodanih napadača, poglavito goldžije Mirka Marića koji sada brani boje Monze, ali i Antonia Mancea koji je kao razočaranje posuđen mađarskoj Puskas Akademiji.

foto: Slobodan Kadić

Trener Ivica Kulešević još uvijek nije odlučio hoće li Ante Erceg protiv Hajduka zaigrati od prve minute, ali je krvna slika ipak popravljena jer se u konkurenciju za momčad vraća oporavljeni Petar Bočkaj, a Laszlo Kleinheisler trenira cijeli tjedan pa se od njega očekuje puno bolji učinak nego na utakmici prvog kola protiv Slaven Belupa kada je odigrao posljednjih desetak minuta.

- Erceg je tjelesno dobar, vjerojatno mu nedostaje natjecateljskih utakmica i treninga s momčadi, ali to ćemo brzo premostiti. Njegov nam dolazak daje širok spektar mogućnosti kada je napad u pitanju jer može igrati na više pozicija – kaže Kulešević.

foto: Slobodan Kadić

Iako će na teren istrčati praktički sve dobro što Osijek trenutno ima, ipak neće biti kapetana Mile Škorića koji je suspendiran zbog nepromišljenog poteza te isključenja s početka utakmice protiv Slaven Belupa. Inače, Škorić je nedavno dobio pretpoziv Zlatka Dalića, izbornika hrvatske nogometne reprezentacije za susrete Lige nacija s Portugalom i Francuskom koji su na rasporedu 5. i 8. rujna u Portu i Parizu, iako baš trenutno nije u najboljoj formi!?

 foto: Slobodan Kadić

Osječani velike nade polažu na posuđenog Ercega, bivšeg Hajdukovca koji se baš i nije naigrao u danskom Brondbyju. Za aklimatizaciju u momčadi bijelo-plavih dobro će mu doći bivši suigrač iz RNK-a Split u redovima Osječana – Ante Majstorović.

- Prva mi je želja pobjeda nad Hajdukom. Stvarno mi je drago što sam u takvom klubu koji je ambiciozan i raste u svakom segmentu. Bez obzira na suparnika, sada igram za Osijek i logično je, dobijem li priliku, učiniti sve da Osijek na kraju budu uspješniji u tom derbiju – istaknuo je Erceg.

foto: Slobodan Kadić

U Osijeku očekuju dolazak Ramona Miereza, a sportski direktor Alen Petrović u stalnoj je potrazi za novim imenima. Zanima ga Kristijan Kahlina, vratar Gorice, ali i još jedan zadnji vezni te lijevi bek kako bi dodatno ojačao konkurenciju u momčadi.

Osječki travnjak će gorjeti u nedjelju, a hoće li domaći momci uspjeti savladati uvijek nezgodne Hajdukovce koji će se u Osijeku predstaviti s novim trenerom, uskoro će se vidjeti. Još samo da Ivica Kulešević posloži sve kockice do kraja…

 Fotografije: Slobodan Kadić

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.