Službeno predstavljeni novi dresovi hrvatske nogometne reprezentacije

Novi dres HNS-a

Kao što je najavljeno prije nekoliko dana, većina Nike-ovih nacionalnih dresova za 2020. godinu predstavljena je jutros. Među njima je predstavljena i nova kolekcija dresova za aktualne svjetske doprvake, kreirana u suradnji tehničkog partnera Nike-a i HNS-a. U novoj kolekciji, na tradicionalnom prvom dresu su veliki i upečatljivi svjetski poznati hrvatski kvadrati. Tradicionalni crveno-bijeli dres ponovno ima kvadrate i na rukavu dresa. Logotipi HNS-a i tehničkog partnera Nikea krase prednji dio dresa, uz broj koji se nalazi u središnjem dijelu, dok se plava linija spušta uz bočni dio torza. Unutar dresa otisnute su riječi "Hrvatska" i "Vatreni" kao simbol ponosa, a potpuni izgled zaokružuju bijele hlačice i crvene čarape. Iste riječi mogu se pronaći i na novoj majici za zagrijavanje prije utakmice koja ima moderan dizajn s dvije nijanse plave boje i neobičan kvadratni uzorak. "Hrvatska je uvijek stvarno inspirativna federacija za Nike zbog snage njihovog identiteta", kaže Scott Munson, potpredsjednik Nike Football Apparel-a. "Novi prvi dres je vjeran hrvatskoj nogometnoj baštini, dok je pričuvni dres još jedna odlična interpretacija hrvatskog dizajna za igrače i navijače."

(HNS/Twitter)

Svjetski doprvaci dobivaju svježi izgled na pričuvnom tamnom dresu koji ima apstraktne crne i sive kvadrate koji se protežu cijelim dresom te se pojavljuju i na čarapama. Grb Saveza, crvena linija i drugi crveni detalji daju tom dresu poseban izgled. "Sviđaju mi ​​se novi kompleti i mislim da nam jako odgovaraju", kaže kapetan Luka Modrić. "Prvi dres je klasični dizajnu modernoj izvedbi - to su upečatljivi kvadrati kakvih se sjećam iz vremena dok sam kao dječak gledao reprezentaciju. Pričuvni dres je nov, drugačiji i uzbudljiv, nešto što do sada nismo imali."

Novi dresovi dostupni su na stranici nike.comod 1. rujna, a cijela kolekcija dostupna je od 4. rujna u svim prodavaonicama Nikea odnosno njegovih partnera, priopćio je HNS.

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.