#BeActive Night večeras u Osijeku - vježbanje pod zvijezdama u osječkoj tvrđi

press konferencija

U petak je u Osijeku održana konferencija za medije na kojoj je predstavljeno #BeActive Night - noćno vježbanje za građane koje će se održati u subotu, 26. rujna, od 19 sati, na novouređenom Trgu Vatroslava Lisinskog u osječkoj Tvrđi. Svi sudionici moći će vježbati pod vodstvom poznatih osječkih trenera, pritom se pridržavajući svih epidemioloških mjera i preporuka koje je propisao Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.
#BeActive Night - noćno vježbanje za građane održat će se sutra, 26. rujna, od 19 sati, na novouređenom Trgu Vatroslava Lisinskog u osječkoj Tvrđi. Sudionici će vježbati pod vodstvom poznatih osječkih trenera, pritom se pridržavajući svih epidemioloških mjera i preporuka koje je propisao Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, a posebnosti programa predstavljene su na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Tvrđi. 
„Nakon Istre i Dalmacije došli smo aktivirati Slavoniju! Osijek je inače jedan od najaktivnijih  gradova u Republici Hrvatskoj, a na prekrasnom prostoru Tvrđe prisjetit ćemo se svih dobrobiti  noćnog vježbanja. Drago nam je i da olimpijci poput gospodina Seligmana, našeg ambasadora, shvaćaju važnost Europskog tjedna sporta i zajedno s nama pridonose osvješćivanju građana RH o važnosti tjelesne aktivnosti“, poručio je državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak.
Na konferenciji za medije sudjelovali su i pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije Tatjana Roth, drugi potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Karlo Šatvar, ambasador Europskog tjedna sporta Robert Seligman te voditeljica projekta Marija Crnković. 
„Podrškom ovakvim događanjima koja promiču sve dobrobiti sporta i tjelesne aktivnosti, jasno pokazujemo da Osječko-baranjska županija vodi računa o sportskom životu naših građanki i građana, bilo profesionalnom bilo rekreativnom“, poručila je pročelnica Roth.
 
„Ovo nije prvi put da sudjelujemo u #BeActive Night, ali je prvi put u svojstvu domaćina, što nam je iznimno drago. Imamo priliku pokazati koliko Osijek drži do zdravlja svojih građana, ali i motivirati sve vas da još više vježbate u svakodnevnom životu“, poručio je potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Šatvar.  
Osječanke i Osječani će sutra navečer uživati vježbajući u pet različitih fitness programa od funkcionalnog treninga, body workouta, piloxinga, do kickboxinga i zumbe, koje su za njih pripremili osječki treneri, dok će u pauzama građani moći uživati u plesnim točkama osječkih plesnih udruga i ustanova, a na samom kraju programa svi treneri udružit će snage i zatvoriti još jedno izdanje #BeActive Nighta. 
Nakon pulskog Amfiteatra i zadarske šetnice Pozdrav Suncu i Morske orgulje, #BeActive Night održava se u Osijeku s ciljem da potakne posjetitelje na redovitu tjelesnu aktivnost tijekom cijele godine i pokaže kako se vježbati može uvijek i svugdje. Noćno vježbanje u Tvrđi održava se u sklopu inicijative Europske komisije Europski tjedna sporta koji traje od 23.-30. rujna, a čiji je nacionalni koordinator u Hrvatskoj Ministarstvo turizma i sporta.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.