Premijer s predstavnicima Međunarodne košarkaške federacije

Premijer s predstavnicima Međunarodne košarkaške federacije

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima predstavnike Međunarodne košarkaške federacije na čelu s glavnim tajnikom FIBA-e Andreasom Zagklisom. Uz predsjednika Vlade bila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, a na sastanku su bili i predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković te glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Josip Vranković.

Na sastanku se razgovaralo o podršci sportu u uvjetima pandemije COVID-19, kao i pripremama za FIBA Kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju, a koji bi se trebao održati iduće godine u Splitu. Hrvatska je domaćin jednog od četiri olimpijska kvalifikacijska košarkaška turnira, a u Splitu na kvalifikacijskom turniru sudjeluje 6 nacionalnih reprezentacija: Njemačka, Meksiko, Tunis, Brazil, Rusija i Hrvatska. S obzirom na okolnosti uzrokovane pandemijom COVID-19, kvalifikacijski turniri kao i održavanje OI u Tokiju pomaknuti su za ljeto 2021., te je na sastanku bilo riječi o financijskim uvjetima te mogućnostima organizacije turnira u skladu s epidemiološkim mjerama.

Predsjednik Vlade Plenković naglasio je kako hrvatska Vlada kontinuirano ulaže u razvoj hrvatskog sporta i košarke koji pridonose brendiranju Hrvatske te pomaže aktivnostima Hrvatskog košarkaškog saveza.

Dodao je da je Vlada je u prošlom mandatu povećala proračun tadašnjeg Središnjeg državnog ureda za sport za više od 100%, a u vrijeme krize uzrokovane pandemijom COVID-19 osigurala plaće za sportske djelatnike.
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.