Okupljanje reprezentacije bez Čupića i Pešića

Okupljanje reprezentacije bez Čupića i Pešića

Nakon više od devet mjeseci, hrvatski rukometaši trebali bi se okupiti u Zagrebu zbog reprezentativnih dužnosti, ali pojavili su se prvi problemi. Kako pandemija koronavirusa i dalje vlada u gotovo cijelom svijetu, nije izbjegla niti klubove u kojima igraju naši reprezentativci, piše hrvatski rukometni portal.

Čupić i Pešić u izolaciji

Ivan Čupić i Ivan Pešić dobili su pozivnicu Line Červara da se pridruže reprezentativnom okupljanju nakon što su obojica prikazivali sjajne partije u svojim klubovima. Ivan Čupić je netko za koga ne treba posebno predstavljanje jer znamo koliko je toga dao za reprezentaciju. Iako se činilo da više neće nastupati za reprezentaciju i da će se u potpunosti posvetiti klupskim dužnostima kada se 2018. godine nakon Europskog prvenstva oprostio od nacionalnog sastava, Lino Červar nije mogao ostati nijem na njegove predstave u Vardaru te ga je odlučio pozvati još jednom. Ipak, čini se kako će reprezentacija ostati bez njega, barem u kraćem periodu jer je čitava ekipa Vardara, uključujući i Čupića, završila u izolaciji te su odgođene njihove utakmice. Istu situaciju doživio je i povremeni hrvatski reprezentativac Ivan Pešić koji nastupa za bjeloruski Meškov Brest. Sasvim sigurno ga je obradovao ponovni poziv Line Červara koji je uvelike i zaslužio, ali na reprezentativno okupljanje zbog samoizolacije ipak neće moći doći.

Štrlek i Cindrić odradili izolaciju

Prije Čupića i Pešića, u izolaciju su morali i naši Manuel Štrlek te Luka Cindrić. Nakon što je Corrales, vratar Veszprema, pozitivno testiran na koronavirus, mađarski klub je poslao sve svoje igrače u izolaciju, a među njima je bio i Manuel Štrlek, čiji je nalaz ipak na kraju bio negativan. On je izolaciju odradio i čini se kako će biti spreman za reprezentativno okupljanje, budući da je Veszprem već nastavio sa svim natjecanjima. Slična sudbina je zahvatila i Luku Cindrića jer je u njegovoj Barceloni netom nakon utakmice sa Zagrebom, uz jednog igrača, još dva člana stručnog stožera bilo pozitivno. Luka je također slovio za igrača koji će biti upitan za okupljanje, no izolacija u Barceloni je odrađena i klub je nastavio sa svojim natjecateljskim dužnostima. Gledajući link na bet365 i šanse koje se pridaju Veszpremu i Barceloni, možemo reći da su naši reprezentativci izuzetno važne karike u svojim ekipama koje konkuriraju za osvajanje Lige prvaka.

Hrvatsku čekaju nastupi na Euro Cupu

Euro Cup je jedno relativno novo natjecanje u organizaciji Europske rukometne federacije(EHF) u kojem sudjeluju europske reprezentacije. Prvobitno je osmišljeno kako bi zemlje koje su domaćini te zemlje koje su već osigurale nastup na Europskom prvenstvu igrale međusobno budući da ne moraju igrati kvalifikacije. Sada je to natjecanje dobilo na značaju te je prošireno za više ekipa, a na njemu bi trebala sudjelovati i Hrvatska. Ona se nalazi u skupini s reprezentacijama Mađarske, Slovačke i dobro nam znane Španjolske. Prve dvije utakmice na rasporedu su 4. studenog protiv Mađarske i 7. studenog protiv Slovačke. Utakmica sa Španjolskom na rasporedu je tek početkom iduće godine, točnije 6. siječnja, a kakva će tada situacija sa sastavom i našim reprezentativcima biti, uistinu je teško predvidjeti. Štoviše, možemo se samo nadati da u idućih par dana do okupljanja također neće biti novih otkazivanja te da ćemo Hrvatsku po prvi put nakon siječnja ove godine gledati u relativno najjačem sastavu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.