Na Europskome prvenstvu iz gimnastike u turskom Mersinu Hrvatskoj tri srebra

Na Europskome prvenstvu iz gimnastike u turskom Mersinu Hrvatskoj tri srebra

Hrvatski gimnastičari ponovili uspjehe i na europskom prvenstvu u Turskoj. Tako je u ndjelju na Europskome prvenstvu u turskom Mersinu Tin Srbić ponovno osvojio srebrnu medalju na preči ocjenom 14.600, dok je zlato pripalo Litvancu Robert Tvorogalu (14.800). Za naše gimnastičare to je dosad najuspješnije europsko prvenstvo jer su prethodno u nedjeljnim finalima po spravama osvojene još dva srebra. 

Filip Ude je osvojio srebro na konju s hvataljkama i tako ponovio uspjeh iz 2008. godine kada je također bio viceprvak Europe. U istoj disciplini Robert Seligman je zauzeo četvrto mjesto. Do srebrne medalje je u svom prvom europskom finalu u vježbi na tlu došao i Aurel Benović.

Hrvatska  niže uspjehe u tom sportu počevši od 1992. godine kada je u muškoj sportskoj gimnastici osvojila devet medalja. Godine 2008. u Lausannei Filip Ude je osvojio srebrnu medalju, a Robert Seligman brončanu na konju s hvataljkama. Marijo Možnik je u Montpellieru 2012. bio viceprvak na preči, a 2015. u istom gradu i prvak Europe. Robert Seligman osvojio je srebro na konju s hvataljkama 2018. u Glasgowu, a i Tin Srbić je prošle godine u Szczecinu bio srebrni na preči.

Fotografije: Slobodan Kadić 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.