SP u rukometu: Hrvatska tek u drugom poluvremenu slomila Angolu

SP u rukometu: Hrvatska tek u drugom poluvremenu slomila Angolu

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine C na Svjetskom prvenstvu u Aleksandriji svladala Angolu sa 28-20 (12-11) te ujedno osigurala prolazak u drugi krug natjecanja. Protiv nominalno najslabije reprezentacije u skupini Hrvatska je do pobjede stigla tek u drugom poluvremenu. U prvih 30 minuta momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, nakon prvih 15 minuta bilo je 6-4 za Angolu samo da bi Hrvatska serijom 4-0 preuzela prednost, a u toj seriji vrlo je važan bio i obranjeni sedmerac Pešića. No, nakon što je Hrvatska po prvi put stigla do dva gola prednosti uslijedilo je isključenje Mamića što je Angola iskoristila za postizanje tri gola u nizu i prednost 9-8. Ipak, Hrvatska je s dva gola u posljednjoj minuti prvog poluvremena ipak stigla do vodstva 12-11 pred odmor.

Možda i ključan trenutak susreta dogodio se u 38. minuti kada je kod vodstva Hrvatske 15-13 Angola dobila sedmerac, no Chicola je loptom izravno u glavu pogodio Pešića i zbog toga dobio crveni karton. Hrvatska je igrača više iskoristila za bijeg na 18-13, a do kraja susreta prednost naše reprezentacije narasla je na osam.

Ivan Čupić je sa šest pogodaka bio najbolji strijelac utakmice. Pet pogodaka postigao je Ivan Martinović, a po četiri puta su mrežu zatresli Marino Marić i Marko Mamić. Ivan Pešić je imao sedam obrana, a zaustavio je i dva sedmerca. Kod Angole je najefikasniji bio Ferreira s četiri pogotka.

U drugo poluvrijeme izabranici Line Červara ušli su s promijenjenom obranom. Prevladavajućih '5-1' iz prvog dijela zamijenila je plića '6-0' obrana, što je donijelo rezultat. U prvih 10 minuta Angolci su postigli samo dva pogotka pa je Hrvatska u tom razdoblju stvorila zalihu od pet pogodaka.

Od 44. do 54. minute hrvatska obrana je bila još efikasnija, kad je na čelu s najboljim igračem utakmice vratarom Ivanom Pešićem zaustavila sve pokušaje suparnika i došla do osam pogodaka prednosti (26-18) čime je konačno slomljen otpor Angolaca.

U utorak u 18 sati Hrvatska će igrati posljednju utakmicu u prvoj fazi natjecanja, a u dvoboju za prvo mjesto i važna dva boda suparnik će im biti Katar koji je u nedjelju s 31-29 svladao Japan i tako došao do maksimalna četiri boda.

Hrvatska je uoči posljednjeg kola druga s tri boda, Japan je treći s jednim, a Angola zadnja bez bodova.

HRVATSKA - ANGOLA 28-20 (12-11)
Aleksandrija. Dvorana: Borg Al Arab. Suci: Youcef Belkhiri i Sid Ali Hamidi (Alžir).
HRVATSKA: Pešić 7 obrana, Šunjić; Marić 4, Duvnjak, Horvat 1 (1), Kević 1, Šarac, Štrlek 2, Čupić 6 (2), Musa, Mamić 4, Šebetić 1, Brozović 2, Mandić 1, Jaganjac 1, Martinović 5 (1)
ANGOLA: Muachissengue 6 obrana, Gouveia 2 obrane; Quitongo, Aguiar, Teca 3, Hebo 1, Lopes, Pascoal 1 (1), Maneco 2, Nascimento 3, Tati 2, Chicola 1, Panzo, Pestana 2, Antonio 1, Ferreira 4
ISKLJUČENJA: Hrvatska 12 minuta, Angola 12 minuta
CRVENI KARTON: Chicola (39), Ferreira (50)
SEDMERCI: Hrvatska 5/7, Angola ¼

Foto: REURTES

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.