Sedma Utrka za mač grofa Draškovića u Trakošćanu - prijave u tijeku

 Sedma utrka za mač grofa Draškovića u Trakošćanu - prijave u tijeku

Iz Atletskog kluba Sloboda Varaždin poručuju da su prijave za sedmu utrku za mač grofa Draškovića, a koja se održava 4. srpnja, otvorene.

Drage trkačice i trkači, drago mi je da vas opet možemo pozvati na jednu od naših najljepših kontinentalnih utrka – 7. utrku za mač Grofa Draskovicha. Ova po mnogočemu jedinstvena utrka zaista je poseban događaj i vjerujem da mnogi zadovoljni sudionici prijašnjih utrka s nestrpljenjem jedva čekaju ovogodišnje izdanje. Sama utrka održava se na prekrasnoj lokaciji oko Trakošćanskog jezera, a posebnost utrke ove godine bi moglo biti da ćemo trčati oko praznog jezera. Naime, planirano je čišćenje- izmuljivanje jezera pa bi ovogodišnja utrka mogla mnogima ostati u posebnom sjećanju. Što se tiče samog ulaska u cilj koji je do sada uvijek bio u samom dvorcu možda ćemo morati naći novo mjesto cilja, no uvjeren sam da to nimalo neće umanjiti draž i ljepotu ove jedinstvene utrke u Trakošćanu. I ove godine ćemo se opet potruditi da uz još više vitezovaplemićke mladeži i krinolina pokušamo dočarati duh jednog vremena.

6. utrka za mač Grofa Draškovića - trčanje na stazi u pozadini Dvorca Trakošćan
6. utrka za mač Grofa Draškovića - duh starog vremena, krinoline

Na samoj utrci očekuje se i dolazak osobno Grofa Nikolausa Draskovicha koji će svojim prisustvom uveličati ovu po mnogočemu jedinstvenu utrku. Iz tog razloga ostaje još samo poziv: dođite 04.07.2021. godine u Trakošćan po svoj mač i uživajte trčeći po prekrasnoj stazi oko jezera u veličanstvenom ambijentu jednog od naših najljepših dvoraca – Trakošćan.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.