Europski Kup u stolnom tenisu Varaždin 2021.- STK Starr izgubio oba meča, nedjelja odlučuje pobjednika

Europski Kup u stolnom tenisu Varaždin 2021.- STK Starr izgubio oba meča, nedjelja odlučuje pobjednika

Drugi dan Turnira u prvom kolu Europskog kupa za muške donosi rasplet samo u skupini B. U ostale tri skupine morat ćemo pričekati nedjeljne utakmice da saznamo tko će napredovati u završnu fazu Kupa koja se igra u svibnju u Varaždinu. Sve preostale utakmice danas mogu se pratiti uživo na ettu.tv.

U skupini C, kojoj je uslijed pandemije umjesto Belgije domaćin Hrvatska, preostao je još samo jedan nedjeljni meč uz još uvijek neizvjestan ishod. Nakon što je u usbotu slovački SK Vydrany pobijedio španjolski Universidad De Burgos - TPF s 3: 2, a potom izgubio od austrijskog Solex-Consulta Wiener Neustadta rezultatom 0: 3.

Skupina D, kojoj je domaćin Varaždin, u subotu je pružila susrete STK Starra i talijanske Top Spin Messine te mađarskog Pte Peac Kalo-Meh, koji su u oba slučaja završili rezultatima 3:0 za goste. Zašto STK Starr nije uspio ostvariti pobjede upitali smo glavnog igrača ovog kluba Ronalda Redjepa.

- Nažalost nacionalni stolnoteniski Savez  je prilikom registracije igrača napravio nezakoniti proces, iako smo mi na vrijeme predali svu potrebnu dokumentaciju ali nismo dobili njihovo zeleno svjetlo za registracijom naših stranih igrača. Uz to imali smo i nekoliko otkaza igrača koji uslijed pandemije nisu mogli doputovati, odraditi potrebne treninge i aklimatizirali se, što je rezultiralo financijskim i drugim gubicima ali i urušavanjem našega poslovnog povjerenja pred partnerima, zbog čega sam posebno nezadovoljan – naglašava Redjep. STK Starr bi svakako bio jedan od favorita Eurokupa s Tanom Ruiwuom koji je kao naš igrač i hrvatski reprezentativac odbio nastupati tako dugo dok se ne riješi situacija vezana uz grubo vrijeđanje njega osobno za lanjskog nastupa u Dubrovniku, a u kojem slučaju još nije pokrenut nikakav postupak pred mjerodavnim tijelima – zaključio je Redjep.

Hrvatski prvak STK Starr tako je nakon dva jučerašnja poraza ispao, a mađarski i talijanski klub danas igraju susret koji će odlučiti pobjednika varaždinske D skupine.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.