Europska stolnoteniska krema ovih dana u Varaždinu

Europska stolnoteniska krema ovih dana u Varaždinu

Finale Europskog Tamanneftegas stolnoteniskoga Kup natjecanja za muškarce započelo je danas u varaždinskoj sportskoj dvorani Arena, gdje je u veljači lani, uoči izbijanja pandemije koronavirusa, održano i Europsko stolnotenisko prvenstvo uzrasta do 21 godine. Domaćin ovoga natjecanja je varaždinski STK Starr uz podršku HSTS-a, a na popisu 13 najboljih europskih momčadi iz 11 zemalja za favorita slovi njemački klupski prvak Post SV Mühlhausen 1951 E.V.. Osim Nijemaca u Varaždinu će nastupiti TTC Enfireex Ostrava iz Češke, AS Pontoise Cergy iz Francuske, Top Spin Messina iz Italije, SPG Walter Wels i Solex-Consult Wiener Neustadt oba kluba iz Austrije, Irun Leka Enea Marpex i Asisa Borges Vall, oba kluba iz Španjolske, CSS-SZAK Odorheiu Secuiesc iz Rumunjske, PTE Peac Kalo-Meh iz Mađarske, TTSC UMMC-Elem iz Rusije, SK Vydrany i hrvatski STK Libertas Marinkolor.

- 25 dana priprema je iza nas, 8 tona opreme dopremljeno je za potrebe ovog Europskog natjecanja i postavljeno u dvorani, hoteli u Čakovcu i Varaždinu puni su sportaša iz 13 najeminentnijih europskih stolnoteniskih ekipa od kojih 6 sudionica Lige prvaka – navodi domaćin natjecanja i glavni organizator stolnoteniskog Eurokupa u Varaždinu Ronald Redjep.

Današnji nulti dan Turnira iskorišten je kao trening dan za igrače dok su organizatori pripremili borilišta za službene mečeve koji počinju u srijedu 12. svibnja. Natjecanja će se u četiri skupine odvijati do petka 14. svibnja, u subotu prijepodne igraju se polufinalni mečevi do je navečer na rasporedu finale ovoga europskog stolnoteniskog Kupa. Radi pandemije koronavirusa mečevi će biti igrani bez publike ali uz izravni prijenos na ETTU.tv-u.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.