Svjetski gimnastički kup: Benoviću srebro u Osijeku

Svjetski gimnastički kup: Benoviću srebro u Osijeku

Najbolji hrvatski parteraš, viceprvak Europe od prošle godine u svom gradu je došao do svoje prve medalje u Gradskom vrtu i čak 31. hrvatske u 12 izdanja ovoga natjecanja.  Aurelovo srebro na parteru je ukupno 379. medalja za Hrvatsku na turnirima svjetskih kupova (ukupno muški i žene) i 273. za mušku sportsku gimnastiku. Benović je u finalu ocijenjen sa 14.133, a bolji je bio samo Kazahstanac Milad Karimi (14.866), dok je brončani Britanac Hayden Skinner (14.066).

- Ne mogu si ništa zamjeriti. Možda sam mrvicu tužan što nije zlato, ali nastavit ću se truditi i raditi. Bit će još Osijeka!, rekao je 20-godišnji Benović.

- Zadovoljan sam odrađenom vježbom, išao sam 6.5 start, moju najjaču vježbu koju sam izveo i prije dva tjedna na Svjetskom kupu u Varni i osvojio zlato. Ovdje sam imao greškica koje su rezultirale da sam osvojio srebrnu medalju, a ne zlatnu. Malo sam se već umorio i od Varne i sada Osijeka. Sada ću otići malo na more, povratiti snagu i energiju i nadam se da će i drugi dio sezone biti kao i ovaj prvi. Pritisak na domaćem terenu? Ja se u zadnjih godinu dana jako dobro nosim s pritiskom. Kad stanem na parter, bez obzira koliko ljudi bilo u dvorani znam se koncentrirati samo na svoju vježbu. Uđem u neki svoj tunel i samo razmišljam što trebam napraviti i što čišće odraditi. Što sam stariji, imam sve veće natjecateljsko iskustvo i mislim da kroz godinu, dvije mogu se nadati i očekivati sve najveće svjetske medalje, dodao je Benović.

U druga dva današnja finala u kojemu su nastupili hrvatski predstavnici, Tijana Korent ostala je korak do medalje na preskoku, a Filip Ude natjecanje u Osijeku završio je šestim mjestom na konju s hvataljkama.

Korent je u finale ušla s drugom ocjenom kvalifikacija, do posljednje natjecateljice u džepu je imala broncu, no na kraju ostala je korak do medalje, bila je četvrta s ocjenom 13.216. Slavila je Mađarica Csenge Maria Bacskay (13.649), srebrna je Slovenka Tjaša Kysselef (13.516), a brončana Čehinja Dominika Ponizilova (13.316).

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.