Poznati su svi polufinalisti Plava Laguna Croatia Open Umag, poraz braće Sabanov

Poznati su svi polufinalisti Plava Laguna Croatia Open Umag, poraz braće Sabanov

Mečevi četvrtine finala singla odigrani su danas na 31. izdanju ATP turnira Plava Laguna Croatia Open Umag. Polufinale su izborili Albert Ramos-Vinolas, Daniel Altmaier, Richard Gasquet i Carlos Alcaraz, dok su se u porazom u polufinalu parova braća Sabanov oprostila od umaškog turnira.

Prvi nositelj Albert Ramos-Vinolas lako je slavio nad Talijanom Stefanom Travagliom 6:2, 6:1. Dušan Lajović izgubio je od Nijemca Daniela Altmaiera 6:2, 6:4 te neće braniti naslov u Umagu.  Francuz Richard Gasquet polufinale je izborio pobjedom nad bosanskohercegovačkim tenisačem Damirom Džumhurom 6:3, 7:6 (7). Carlos Alcaraz, 18-godišnji Španjolac i najmlađi igrač u top 100, izborio je svoje drugo ATP polufinale u karijeri pobjedom nad Filipom Krajinovićem 7:6(3), 2:6, 6:1.  

U polufinalu nas očekuje španjolski dvoboj Alcaraza i Ramos-Vinolasa te meč Gasqueta i Altmaiera. Polufinale, kao i finale parova, igrat će se na ATP stadionu Goran Ivanišević.

Svoj nastup na umaškom turniru završili su jedini preostali domaći predstavnici, braća Matej i Ivan Sabanov. BiH tenisač Tomislav Brkić i Srbin Nikola Ćaćić bili su bolji rezultatom 6:1, 6:2 i u finalu parova igrat će s brazilsko-španjolskim dvojecom Fernando Romboli i David Vega Hernandez koji su završnicu izborili preko para Albot/Martinez pobjedom 4:6, 7:6 (8), 10:7.

U umaškom Katoru u Hotelu Meliá Coral for Plava Laguna organiziran je Gala Party za prijatelje i spozore turnira. Na taj način obilježena je 31. godišnjica turnira te ulazak u finalni vikend. Okupljene je oduševila kao i uvijek sjajna Ana Rucner koja svojom glazbom promiče Hrvatsku na svjetskim nastupima. Osim izvanserijske violončelistice, goste je zabavljala umaška Febra, a pozdravio ih je i zaželio dobrodošlicu predsjednik Uprave Plave Lagune Dragan Pujas.

Po završetku mečeva započeo je program Open Air Music i nastup Ane Rucner koji će trajati do 2 sata poslije ponoći. 

  1. izdanje turnira Plava Laguna Croatia Open Umag igra se na terenima Stella Maris Resorta do 25. srpnja. Otvoren je za publiku koja u ograničenom broju može prisustvovati mečevima. U ATP zonu tijekom turnira mogu ući posjetitelji isključivo s digitalnom zelenom COVID potvrdom koju mogu dobiti i testiranjem na testnom mjestu ispred ATP zone, obzirom da testiranja radi laboratorij ovlašten za izdavanje EU digitalnih COVID potvrda.

Ulaznice za turnir Plava Laguna Croatia Open Umag su u prodaji na stranici www.croatiaopen.hr.

Sve informacije o turniru Plava Laguna Croatia Open Umag te mjerama pod kojima se održava možete pronaći na www.croatiaopen.hr i na službenoj Facebook stranici turnira.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.