Gasquet i Alcaraz u finalu Plava Laguna Croatia Open Umag, Romboli i Hernandez pobjednici parova

Gasquet i Alcaraz u finalu Plava Laguna Croatia Open Umag, Romboli i Hernandez pobjednici parova

Polufinalni mečevi 31. izdanja ATP turnira Plava Laguna Croatia Open Umag odigrani su danas na ATP stadionu Goran Ivanišević. Francuz Richard Gasquet i Španjolac Carlos Alcaraz u finalu će se boriti za titulu, dok su u parovima ovogodišnji pobjednici Brazilac Fernando Romboli i Španjolac David Vega Hernandez.

Richard Gasquet je finale izborio u vrlo teškom meču s Nijemcem Danielom Altmaierom. Nakon više od 3 sata igre četvrti nositelj slavio je 7:6(2), 3:6, 6:3, te ušao u prvo ATP finale još od 2018. Gasquet je tako postao drugi najstariji finalist umaškog turnira nakon Lorenzija 2017. godine.

‘’Osjećam se umorno, bio je težak meč, a protivnik samouvjeren tako da se moram oporaviti za sutra. Sjajan je osjećaj ponovno dosegnuti finale, posebno nakon ozljede koja me je mučila. Umag je sjajan turnir, veliko je postignuće za mene što sam tu i što imam priliku osvojiti titulu nakon tri godine.’’- izjavio je nakon pobjede Gasquet.

Svoje prvo ATP finale u Umagu će igrati 18-godišnji Španjolac Carlos Alcaraz koji je sunarodnjaka Alberta Ramos-Vinolasa pobijedio 6:3, 7:6(3). Alcaraz je još jednom pokazao vještine i mirnoću puno iskusnijeg igrača te pobjedom postao najmlađi finalist u povijesti umaškog turnira. 

‘’Sretan sam što sam u svom prvom ATP finalu, uživam igrati u Umagu. Nisam iskoristio neke break lopte u drugom setu, a Ramos je počeo igrati bolje, ali ipak sam došao do pobjede. Nije lako igrati noću ovdje u Umagu, ima puno vlage, ali svaki meč na turniru igrao sam sve bolje i sada se osjećam dosta sigurno. Znam da je Gasquet igrao dug meč danas, ali on je iskusan igrač i bit će teško finale.’’ – izjavio je nakon pobjede Alcaraz.

Finalni meč između Richarda Gasqueta i Carlosa Alcaraza igrat će se u nedjelju u 20 sati na ATP stadionu Goran Ivanišević.

Romboli i Hernandez pobijedili su u finalu BiH tenisača Tomislava Brkića i Srbina Nikolu Ćaćića 6:3, 7:5 i tako došli do prve zajedničke ATP titule, a upravo su u Umagu prvi put zajednički zaigrali u paru na ATP touru. 

Večeras je odigrano finale parova tenisača u kolicima ITF Wheelchair Croatia Open Umag by HEP koji se održava u sklopu Plava Laguna Croatia Open Umag. Hrvatski tenisač Dražen Mikšić i Austrijanac Josef Riegler obranili su titulu iz 2019. te pobijedili hrvatsko-grčki par Antu Joskića i Giorgosa Lazaridisa 6:4, 6:1. Finale singla na rasporedu je u nedjelju u 10 sati, a u njemu će zaigrati Josef Riegler protiv talijanskog tenisača Ivana Trattera.

Nakon posljednjeg polufinalnog meča započeo je Open Air Music glazbeni program na kojem grupa Detour nastupa do 2 sata poslije ponoći.

  1. izdanje turnira Plava Laguna Croatia Open Umag igra se na terenima Stella Maris Resorta do 25. srpnja. Otvoren je za publiku koja u ograničenom broju može prisustvovati mečevima. U ATP zonu tijekom turnira mogu ući posjetitelji isključivo s digitalnom zelenom COVID potvrdom koju mogu dobiti i testiranjem na testnom mjestu ispred ATP zone, obzirom da testiranja radi laboratorij ovlašten za izdavanje EU digitalnih COVID potvrda.

Ulaznice za turnir Plava Laguna Croatia Open Umag su u prodaji na stranici www.croatiaopen.hr.

Sve informacije o turniru Plava Laguna Croatia Open Umag te mjerama pod kojima se održava možete pronaći na www.croatiaopen.hr i na službenoj Facebook stranici turnira.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.