Sinkovići za HTV: "Prekrasna medalja, teško ju je nositi oko vrata!"

Sinkovići za HTV: "Prekrasna medalja, teško ju je nositi oko vrata!"

Sjajan dan za Hrvatsku na Olimpijskim igrama. Braća Valent i Martin Sinković osvojili su zlatnu medalju u dvojcu bez kormilara. 

Reporterka HTV-a Zrinka Grancarić javila se uživo u Dnevnik u podne iz Tokija, gdje je razgovarala s braćom Sinković nakon sjajnog uspjeha.

Dvije medalje - posve impresivno, tri medalje - pa već su legenda! Martin Sinković za HTV je rekao kako su osjetili mir nakon što su prošli ciljem.

- Ostvarili smo ono po što smo došli, teško je biti veliki favorit, ali uspjeli smo to ostvariti. Pritisak je bio velik, ali nekako smo to riješili, rekao je. 

Valent Sinković kaže - teško je izdvojiti najdražu medalju.

Prekrasna medalja i teško ju je nositi oko vrata. Ta dva zlata jednako su nam draga. Ovo nam je kao da smo prvi put osvojili zlato. Kako smo prešli u novu disciplinu, bilo je uspona i padova, i sad osvojiti - kao da je bio prvi put! Stvarno prekrasan osjećaj, rekao je.

Pariz je jako blizu, nove Olimpijske igre. Otkrili su uče li francuski.

- Skoro da učimo! Sigurno da želimo ići u Pariz i imamo u sebi motiv za treniranjem i želimo se natjecati. Vjerujemo da možemo, plan je sigurno Pariz i Los Angeles. 

Valent Sinković je rekao kako već navečer putuju kući.

- Dolazimo u Zagreb u 8 ujutro iz Istanbula i jedva čekamo doći u Hrvatsku. Zahvalili bi se svim našim navijačima i Hrvatima, stvarno smo dobili bezbroj poruka i prije finala i to te ispuni ponosom i srećom. Idemo dalje, navijati za hrvatske sportaše.

Od samog početka bilo je jasno da fenomenalnim Sinkovićima samo pobjeda dolazi u obzir. Nakon 500 metara imali su više od sekunde prednosti, a na polovici utrke za dužinu čamca od prvih pratitelja. Na kraju u cilj su ušli sa sekundom i 29 stotinki prednosti ispred dvojca iz Rumunjske, a bronca odlazi u Dansku. Braća Sinković danas su ponovno ispisala povijest jer im je ovo treća olimpijska medalja i to u trećoj različitoj disciplini.

Povijest su ispisali i tenisači jer će o Olimpijskom zlatu u parovima odlučivati Hrvati. Teniski par Marin Čilić i Ivan Dodig uvjerljivom partijom plasirao se u finale teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju nakon što su u polufinalu svladali novozelandski par Michael Venus-Marcus Daniell sa 6-2, 6-2 poslije sat i 15 minuta igre. Tako će u finalu teniskog turnira u konkurenciji parova na Olimpijskim igrama igrat će Marin Čilić i Ivan Dodig protiv Mate Pavića i Nikole Mektića. Pavić i Mektić su u dva seta sa 6:4, 6:4 svladali Amerikance Krajiceka i Sandgrena. Hrvatska kombinacija odigrala je fenomenalan meč u kojem nisu nijednom izgubili servis, kao i na cijelom turniru u Tokiju.

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://sport.hrt.hr/hrvatski-olimpijci/povijesni-uspjeh-brace-sinkovic-i-hrvatskog-tenisa-2497783

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.