Stipanović osvojio olimpijsko srebro

Stipanović osvojio olimpijsko srebro

Nakon srebrnog odličja u Rio de Janeiru 2016. hrvatski jedriličar Tonči Stipanović danas u Tokiju osvojio je drugo olimpijsko srebro!

U plov za odličja plasiralo se deset najboljih jedriličara, a među njima je i bio i srebrni hrvatski olimpijac iz Rio de Janeira koji je ušao kao treći sa 74 negativna boda, samo tri više od drugoplasiranog Norvežanina Hermanna Tomasgaarda. Na kraju se popeo stepenicu više i osvojio drugo olimpijsko srebro! Zlato je prije plova za odličja osigurao Australac Matt Wearn.

Član splitskog Mornara je imao odličan start i do prvog okreta je bio srebrni, no potom je nakon okretanja plutače u jedrenju niz vjetar pao na četvrto mjesto, da bi u trećoj dionici uz vjetar ponovno došao među vodeće. U fantastičnom finišu Tonči je ušao u cilj četvrti, pa je s ukupno 82 negativna boda osvojio srebro.

Australac Wearn je uzeo zlato s 53 negativna boda, a brončani Norvežanin Thomasgaard skupio je 85 negativnih bodova.

"Regatno polje je bilo zahtjevno, ali ostao sam koncentriran do kraja"

- Bilo je jako teško, nekako sam kroz regatu nakon jako dobrog starta stalno gubio, nisam bio zadovoljan brzinom i jako sam loše odjedrio prvu krmu, tj. niz  vjetar desnom stranom skroz sam bio bez vjetra i Norvežanin je tu prošao. Sva sreća Pavlos je bio još uvijek iza, ali naći se predzadnji ili predpredzadnji nije baš dobro. Nisam u tom trenu uopće mogao računati što je s ostalima. Da li je netko tko je iza mene i dalje možda me prolazi tako da sam ostao koncentriran na svoje jedrenje i nakon što sam došao na drugu bovu, rekao sam sebi 'sad idem lijevo u krmu, ostati miran, jedriti kako znam i sigurno će biti dobro', rekao je u izjavi za HRT srebrni Stipanović.

- Regatno polje je bilo dosta zahtjevno, imali smo valove sa svih strana, koji su se mogli iskoristiti u orcu, tako da je bilo dosta teško odlučiti da li otići skroz lijevo ili desno. Pokušao sam nekako jedriti između grupe, malo sam riskirao kad sam otišao sam desno. Bilo je teško, ali ostao sam koncentriran do samog kraja, rekao je Stipanović. (Izvor:HRT)

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.