Ante Delija bori se noćas za naslov PFL prvaka u teškoj kategoriji i milijun američkih dolara

Ante Delija i Matheus Scheffel

Liga profesionalnih boraca (PFL) prva je i jedina MMA liga s pravim formatom športske sezone u kojoj se elitni borci iz cijelog svijeta natječu u regularnoj sezoni, doigravanju i prvenstvu. Četiri natjecatelja u svakoj diviziji koji osvoje najviše bodova u regularnoj sezoni i napreduju u pobjedama idu na doigravanje, nakon čega slijedi najveća večer u MMA-u – PFL Svjetsko prvenstvo – pri čemu svaki pobjednik dobiva nagradu od milijun dolara. PFL Svjetsko prvenstvo 2022. održava se noćas, 25./26. studenoga, u Hulu Theatreu u Madison Square Gardenu u New Yorku. Glavna karta će uključivati ​​šest borbi prvenstva od kojih će pobjednici biti okrunjeni s po milijun dolara. ‘‘Glavna kartica‘‘ na kojoj se Delija bori kreće u subotu, 26. 11. od 2:00 ujutro po hrvatskom vremenu. Njegov nastup može se očekivati između 3:00-4:00 sata ujutro, ovisno o trajanju mečeva koji se održavaju prije njegovog. Prijenos je ekskluzivno na ESPN+ i može se kupiti za $49.99 na https://plus.espn.com/pfl/ppv.

Hrvatski teškaška MMA zvijezda Ante Delija susrest će se s Brazilcem Matheusom Scheffelom za naslov prvaka u teškoj kategoriji u posebnoj borbi. Podrijetlom iz Dubrovnika, Delija trenira s Mirkom Cro Copom Filipovićem i njegovom momčadi u Zagrebu. Na konferenciji za novinare uoči borbe u srijedu se osvrnuo na prošlogodišnje prvenstvo i poraz u finalu - "Mislim da sam prošle godine bio na 50-60 posto svojih mogućnosti. Drugo mjesto smatram neuspjehom, ali ove godine sam spreman pobijediti i vjerujem u to.'' Bio je i poseban gost uživo na Hrvatskom radiju New York, koji u njegovu čast organizira Ante Delija Watch & Meet Party u Tracks Raw Bar and Grill preko puta Madison Square Gardena nakon borbe. "Ove sezone sam na 100% svojih mogućnosti i pobijedit ću!" – rekao je Ante za Hrvatski radio NY. Nakon konferencije za medije uslijedilo je sučeljavanje. Delija i Scheffel su sučeljavanje odradili mirno i bez ikakvih napetosti. “Ante ispisuje nove stranice hrvatske športske povijesti. Njegovi su uspjesi vrhunski i inspirativni. On je favorit i njujorški Hrvati očekuju njegovu pobjedu!” - rekao je Srećko Mavrek, voditelj Hrvatskog radija NY.

Tiskovnu konferenciju (od 34:00min nadalje) i sučeljavanje između Delia i Scheffela (od 48:00 min) možete pogledati OVDJE.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.