Ante Delija osvojio naslov PFL prvaka u teškoj kategoriji i milijun američkih dolara velikom pobjedom u New Yorku

Ante Delija osvojio naslov PFL prvaka u teškoj kategoriji i milijun američkih dolara velikom pobjedom u New Yorku

Hrvatski MMA borac teške kategorije, Ante Delija, osvojio je naslov PFL prvaka u teškoj kategoriji nakon što je već u prvoj rundi prekidom savladao Brazilca Matheusa Scheffela. Time je uspio otići korak dalje nego prošle sezone, kad je zaustavljen u finalu PFL turnira.

Delija se postavio dominantno i sigurno od početka borbe te je zauzeo poziciju na sredini, nakon čega su krenule boksačke izmjene. Delija prvi pogađa lijepom kombinacijom krošea u tijelo i glavu. Scheffel počinje pokušavati svoj udarac, ali ima problema s ulaskom na većeg i višeg Deliju. Prvi pravi udarac Delija je zadao Scheffelu nakon minutu i pol, kad je provukao desni kroše, a Brazilac se na trenutak zateturao.

Izlaskom iz druge minute Delija je ušao u rušenje, koje mu nije uspjelo, ali je došao do kontrole klinča uz ogradu borilišta. To nije dugo potrajalo i sredinom runde borci su se vratili čistom boksu na sredini kaveza kad su jadan drugom zadali priličan broj udaraca. Ponovno bolje pogađa Ante, ovog puta ljevicom i Scheffel je zateturao. Delija je to osijetio te ga napao svim snagama, a onda s još nekoliko udaraca poslao protivnika na pod i izborio prekid tehničkim nokautom već sredinom prve runde (2:50 minuta). Time je postigao ogromnu pobjedu, jednu od najvećih u povijesti hrvatskog MMA-a.

PFL titula u teškoj kategoriji i ček na milijun dolara u rukama su sjajnog borca iz Dubrovnika, kojemu čestitamo na ovoj veličanstvenoj pobjedi ✌️✌️

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.