Samovojska: Užasno se bojim utakmice s Belgijom

SAMOVOJSKA

Joško Jeličić i Anton Samovojska, dan nakon pobjede, još jednom su se osvrnuli na slavlje Hrvatske protiv Kanade, ali i najavili susret s Belgijom. 

Jeličić je hvalio hrvatske igrače na predstavi protiv Kanade.

 

- Ljudi se većinom pogrešno bave posljedicama, najvažniji su uzroci na terenu. Mi smo trčali 122 kilometara, više nego što je Kanada trčala. Ono što pouzdano znam, oni su radili na treningu i rješavanje protivničkog presinga, odnosno pritisak u njihovoj prvoj trećini. Imali smo veći broj uspješnih presinga nego Kanada, a pričali smo o kanadskom presingu protiv Belgije. Brozović je istrčao 14 kilometara, Gvardiol na stoperu 11.5 kilometara, pet igrača s više od 90 posto uspješnosti dodavanja, Mateo Kovačić najviše progresivnih i ključnih dodavanja te driblinga. Valja podvuči i Juranovića, u visokom intenzitetu je uz Perišića najbolji. Postoje razlozi zašto netko igra. Važno je i ubuduće gledati te stvari iz te perspekitve, kazao je Jeličić.

 

Samovojska zna da Belgija više nije na svojoj najboljoj razini, ali se i boji te utakmice.

 

- Očito je Belgija svoj vrhunac dosegnula i da je sad ispod njega. To nije ta Belgija koja je bila u prethodnom razdoblju kada je bila broj 1 na FIFA-inoj ljestvici. Belgijski novinari spominju i nesuglasice u reprezentacije. Vidimo njihov pad kod Edena Hazarda. Bio je fenomenalan, a sada je pao. Sve je savršeno bilo u njihovo reprezenaciji, a sad nema svega toga. No, užasno se bojim te utakmice s Belgijom jer je to njima posljednja slamka spasa, rekao je Samovojska. 

 

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://sport.hrt.hr/hrvatska-na-sp-u/samovojska-uzasno-se-bojim-utakmice-s-belgijom-10469206?utm_source=upscore_box

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.