Hrvatska u Kataru pred još jednom odlučujućom utakmicom - u 16 sati počinje susret Hrvatska - Belgija

Hrvatska u Kataru pred još jednom odlučujućom utakmicom - u 16 sati počinje susret Hrvatska - Belgija

Na FIFA - Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru nastavlja se borba za osminu finala. U 16 sati snage će odmjeriti Hrvatska i Belgija. Za Hrvatska i Belgiju to je odlučujući susret za prolazak u nokaut-fazu Svjetskog prvenstva - piše Gol.hr. Hrvatskoj je dovoljan i bod za prolazak dalje, ali s pobjedom bi vjerojatno osigurala prvo mjesto u skupini i izbjegavanje Španjolske u osmini finala. Istog trenutka kad je odrađen ždrijeb Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru posljednji susret u skupini, onaj protiv Belgije, vidjeli smo kao utakmicu koja bi trebala puno toga odlučivati. Nadali smo se da bi čak mogla biti utakmica za prvo mjesto u skupini, u koju će obje reprezentacije ući opušteno, s već osiguranim drugim krugom.

Nažalost, to nije ispalo tako, prije svega zbog sjajnih Marokanaca, koji su protiv Hrvatske i Belgije uzeli četiri boda te je zapravo sad realna i zapravo očekivana situacija ona u kojoj će jedna od tih dviju momčadi nakon prvog kruga putovati kući. Jedini ishod u kojem Hrvatska i Belgija mogu proći dalje jest onaj u kojem bi Kanada savladala Maroko. Zbog toga je jasno da se radi o ključnom susretu. Hrvatska zna što je čeka, ali isto je tako potvrdila da ima kvalitetu i da na ovom natjecanju može igrati nogomet najviše kvalitete. Protiv Kanade to je potvrdila i sad se čeka nadogradnja tog susreta.

Prema procjeni novinara Slovenske televizije mi smo u nešto boljoj poziciji sa sakupljena četiri boda iz uvodna dva susreta, dok Belgijanci imaju bod manje. Inače, raspoloženje u hrvatskom taboru bolje je nakon sjajne pobjede nad Kanadom u prošlom kolu (4:1), dok će se Belgijanci morati pobrati i odužiti navijačima za neuspjeh protiv Maroka (0:2). ) i pokazati nastup dostojan druge najbolje reprezentacije svijeta.

Reprezentacije su do danas odigrale osam susreta, obje su slavile po tri puta, dvije utakmice završile su bez pobjednika. Posljednji put Hrvati su svladali Belgijance 3. ožujka 2010., kada je Niko Kranjčar postigao jedini pogodak na utakmici u Bruxellesu. Belgijanci su dobili posljednja dva susreta. 11. listopada 2013. u Maksimiru je golovima Romelua Lukakua pobijedio u kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo u Brazilu (1:2), a lani u lipnju u Bruxellesu isti je igrač odlučio prijateljsku utakmicu (1:0).

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.