Lionel Mesi ostvario san i doveo Argentinu ponovno na svjetski nogometni tron

Lionel Mesi ostvario san i doveo Argentinu ponovno na svjetski nogometni tron

Argentina je novi svjetski prvak u nogometu nakon što je u uzbudljivoj utakmici na SP u Kataru savladala Francusku rezultatom 7:5 nakon izvođenja jedanaesteraca. Ukupno kad je riječ o Argentini, oboren je rekord po broju dosuđenih kaznenih udaraca za jednu reprezentaciju na jednom svjetskom prvenstvu. Lionel Messi odveo je Argentinu (konačno) na svjetski nogometni tron. Nakon bezbroj obrata, emocija, euforije i patnje Mesi je kao i mnogo puta do sada, izašao kao pobjednik. U jednom od najboljih finala u povijesti sporta Lionel Messi je u svojoj posljednjoj utakmici na Svjetskom prvenstvu ostvario nezapamćeni vrhunac savršene karijere.

Put do toliko željene titule, nije bio lak iako nije tako izgledalo sve do 79. minute, jer iako su Argentinci poveli 2:0 i zagospodarili travnjakom. a Francuzi su bili očajni, Mbappe nevidljiv došlo je do preokreta.

Messi je iz jedanaesterca u 23. minuti pogodio za 1-0, dok je do kraja prvog dijela Angel Di Maria povećao na 2-0 u 36. minuti. Odjednom i unutar samo sto sekundi Francuska se vratila u igru. Na 2-2 je izjednačio s dva pogotka Kylian Mbappe golovima u 80. iz jedanaesterca i 81. minuti. U 109. minuti gol za 3-2 dao je Messi, ali je u 118. minuti opet strijelac bio Mbappe, opet s bijele točke, za 3-3.

Potom su uslijedili jedanaesterci, a kao protiv Nizozemske, tako je Argentina i ovaj put bila vrlo sigurna. Kako svi izvođači, tako i vratar Martinez. Messi je tako svemu sjajnome u karijeri pridodao i ono posljednje što mu je nedostajalo, naslov svjetskog prvaka, nakon što je ranije igrao finale. 

Sedam Zlatnih lopti za najboljeg nogometaša svijeta, deset naslova prvaka u Španjolskoj, jedan u Francuskoj, sedam španjolskih kupova, četiri Lige prvaka, tri europska Superkupa, tri Svjetska klupska prvenstva, jedan Copa America i za desert ono najbolje - vrhunac - svjetski naslov. I to kao najbolji igrač i sa sedam golova drugi najbolji strijelac Svjetskog prvenstva. Lionel Messi napravio je puni krug, preokrenuo utakmicu i sada može mirno otići u nogometnu vječnost.

Na svjetskom prvenstvu u Kataru najbolji mladi nogometaš bio je: Enzo Fernandez (Argentina) najbolji vratar: Emiliano Martinez (Argentina) najbolji strijelac: Kylian Mbappe (Francuska) a igrač prvenstva u Kataru: Lionel Messi. (Argentina).

FOTO: TVSLO/REUTERS

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.