Čeka nas spektakl: Hrvatska protiv Nizozemske za finale Lige nacija!

Čeka nas spektakl: Hrvatska protiv Nizozemske za finale Lige nacija!

Hrvatska nogometna reprezentacija doznala je danas na ždrijebu održanom u Nyonu protivnika u polufinalu završnice Lige nacija. Bit će to reprezentacija Nizozemske i ujedno domaćin Final Foura. 

Vatreni će protiv Nizozemaca igrati 14. lipnja u Rotterdamu, odlučeno je na ždrijebu održanom u Nyonu. U drugom polufinalu 15. lipnja u Enschedeu sastat će se Španjolska i Italija.

Pobjednici polufinalnih susreta igrat će u finalu u Rotterdamu 18. lipnja, dok će poraženi igrati za treće mjesto također 18. lipnja u Enschedeu.

Hrvatska je u trećoj sezoni Lige nacija stigla do Final Foura i jedini je debitant na ovom mini turniru. Vatreni su do prilike za još jedan veliki uspjeh stigli nakon što su bili prvi u skupini s braniteljem naslova Francuskom, Danskom i Austrijom.

 

Bili smo užasni, a sada nam je ovo prilika za prvi trofej

 

Nakon što smo u prva dva izdanja Lige nacija imali izrazito loša iskustva, u trećem izdanju bili smo impresivni i sjajno odradili ovaj ciklus. Nakon uvodnog šoka protiv Austrije i visokog 3:0 poraza u Osijeku činilo se kako ćemo opet gledati mučenje u ovom natjecanju, posebno iz razloga što su nas čekali ogledi sa daleko boljim reprezentacijama, Francuskom i Danskom. Dalić se morao ispričavati navijačima, a nitko nije vjerovao da možemo parirati Francuzima nakon debakla s Austrijom.

Dalić je tada i izjavio:

- Još jednom ću reći, ne leži nam ta Liga nacija. Svaka obveza Hrvatske je važna i ja ne želim da se predamo. Nema šanse. Ne tražimo alibi, tako je svima i moramo smoći snage i energije.

Spektaklom na Poljudu pred 30 tisuća navijača krenuo je naš preporod u Ligi nacija, remi protiv tada aktualnih Svjetskih prvaka bio je znak da možemo sve okrenuti u svoju korist. Do kraja Hrvatska je sve pobjeđivala, srušili smo Dance dva puta, jednu od najboljih europskih reprezentacija u tom trenutku. Prvi put u povijesti dobili smo i Francuze i to na Stade de Franceu pred više od 70 tisuća navijača, a veličanstveno izdanje u Ligi nacija i potvrdu Final Foura izborili smo pobjedom nad Austrijom u domaćinskoj atmosferi u Beču. 

 

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://sport.hrt.hr/hrvatski-nogomet/uzivo-od-11-sati-hrvatska-ce-danas-saznati-protivnika-u-polufinalu-lige-nacija-10574384

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.