Trener svih trenera, Miroslav Ćiro Blažević, danas je ispraćen u vječnost i pokopan u Aleji velikana na Mirogoju

Trener svih trenera, Miroslav Ćiro Blažević, danas je ispraćen u vječnost i pokopan u Aleji velikana na Mirogoju

Nakon komemoracije u dvorani Vatroslav Lisinski, na zagrebačkom groblju Mirogoj održan je posljednji ispraćaj Miroslava Ćire Blaževića. Legendarni nogometni trener Ćiro preminuo je nakon duge bolesti 8. veljače, u 88. godini. a od njega su se na ispraćaju oprostili mnogi prijatelji i rodbina. Govor je održao izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, a zatim je lijes s tijelom Miroslava Blaževića prevezen do posljednjeg počivališta u Aleji velikana.

Kako javlja HRT uz izloženi Blaževićev lijes izmjenjivale su se počasne straže u kojima su bili njegovi bivši igrači, predstavnici Dinamove šampionske generacije iz 1982. te "vatreni" koji s kojima je osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj. Bili su tu i njegovi kolege treneri, petorica izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, Slaven Bilić, Igor Štimac, Niko Kovač, Ante Čačić i Zlatko Dalić, dužnosnici Hrvatskog nogometnog saveza, kao i poznate osobe iz drugih sfera javnog života s kojima se Ćiro često družio.

Uz Blaževićev odar bili su izloženi njegovi najveći trofeji, osobne nagrade i priznanja, a tamo su bili i dječaci odjeveni u dresove svih klubova i reprezentacija koje je Ćiro vodio u bogatoj trenerskoj karijeri.

Blaževića su na posljednji počinak ispratili i predsjednik Vlade Andrej Plenković te predsjednik Sabora Gordan Jandroković. Ispraćaj je počeo pjesmom "Otišao je s mirisima jutra", nakon čega se Zlatko Dalić posljednji put oprostio od svog rijatelja i učitelja - "trenera svih trenera".

FB GOL.HR / HRT

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.