Speedway Grand Prix 29. travnja ponovno na stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu

Speedway Grand Prix 29. travnja ponovno na stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu

Hrvatska će i ove godine otvoriti sezonu svjetskog prvenstva prvom utrkom na kalendaru svjetskog prvenstva FIM Speedway Grand Prix i to u godini u kojoj se slavi 100 godina ovog sporta. Donji Kraljevec i Speedway stadion Milenium ugostit će 29. travnja 16 najboljih speedway vozača, te popuniti stadion do zadnjeg mjesta navijačima iz Hrvatske i cijele Europe! 

 Iako nema velikih očekivanja što se tiče hrvatskih vozača, a i nismo imali domaćeg predstavnika u utrci, brojni slovenski ali i hrvatski navijači bodrili su prošle godine wild card vozača Mateja Žagara, kojemu staza na Mileniumu leži nevjerojatno dobro rekli su na najavnoj press konferenciji u Međimurskoj palači turizma danas organizatori iz obitelj Pavlic, a u tome su im podrškom pomogli i župan Matija Posavec i Rudi Grula, direktor Turističke zajednice. O tome koliko to natjecanje vrijedi za Međimurje i Hrvatsku svjedoči izvrsna promocija  i veliko zanimanje medija ali i desetak zemalja koje će natjecanje prenositi putem TV prijenosa. Veliki je to događaj i za međimurski turizam pa se očekuje i oko 2000 stranih turista odnosno noćenja. Iznimno zadovoljstvo izrazio je i župan Posavec koji ističe da je upravo sport generator porasta turističkih rezultata i sve bolje i kvalitetnije promocije Međimurja kao sportske i turističke destinacije diljem svijeta.
Nakon Hrvatske i Međimurja, FIM Speedway Grand Prix serija nastavlja se u Varšavi, na jednom od najvećih europskih stadiona „PGE Narodowy“ gdje se očekuje čak 50 000 strastvenih navijača i ljubitelja ove atraktivne motociklističke discipline. Vozit će se deset Grand Prix utrka, a ovih se dana očekuje potvrda kandidature latvijskog promotora za SGP utrku u Rigi. Nažalost Australija nije dospjela na kalendar za 2023. godinu kao što je bilo najavljivano, ali vjerujemo da će Discovery Sports Events odvesti SGP na drugi kontinent u 2024. godini.
 „Prošle sezone dokazali smo da smo jedan od najboljih stadiona i organizatora na svijetu čime vjerujem da zaslužujemo još jednu godinu najboljeg speedwaya. Prva utrka nove ere i novog promotora nije mogla bolje završiti; spektakularne vožnje i ambijent uživo je doživjelo preko šest tisuća gledatelja. Ostvarili smo rekordnu televizijsku gledanost od preko 700 sati emitiranih diljem svijeta, s dosegom od desetak milijuna gledatelja.

U sportskom smislu Grand Prix u Hrvatskoj bio je najatraktivniji u cijeloj sezoni s 40 pretjecanja u vožnji pri čemu ne računamo prvi zavoj. U usporedbi s Pragom gdje ih je bilo samo šest, ili sedam u Cardiffu, možemo reći da zaista imamo najbolju stazu u SGP kalendaru.“ rekla je Darija Pavlic, predsjednica Speedway kluba Milenium i članica FIM CCP komisije za staze. „Nakon točno 12 mjeseci Međimurje će ugostiti tisuće domaćih i stranih posjetitelja, ali i prikazati svoje ljepote i atrakcije diljem svijeta putem prijenosa uživo kroz TV kanale globalne mreže Discovery. Dovodimo svjetski motociklizam u Hrvatsku, a sliku predivne regije i najboljih fanova šaljemo u svijet.“

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.