Predsjednik Milanović primio Tina Srbića u povodu osvajanja zlatne medalje na Europskom prvenstvu

Predsjednik Milanović primio Tina Srbića u povodu osvajanja zlatne medalje na Europskom prvenstvu

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas gimnastičara Tina Srbića, osvajača zlatne medalje na preči na Europskom prvenstvu održanom u Antalyiji prošli mjesec te mu čestitao na osvajanju europskog zlata, ali i svim dosadašnjim sportskim uspjesima. Uz Tina Srbića, na susretu s predsjednikom Milanovićem bili su njegov trener Lucijan Krce te Marijo Možnik, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza.

 Hrvatskom gimnastičaru, dvadesetšestogodišnjem Tinu Srbiću, zlatna medalja iz Antalyije  šesta je medalja. Sedam puta nastupao je u finalu, a uz svjetsko zlato u Montrealu 2017., Tin Srbić osvojio je i svjetsko srebro dvije godine kasnije u Stuttgartu, dva europska srebra i to 2019. u Szczecinu i 2020. u Mersinu te olimpijsko srebro u Tokiju 2020. godine. S dvije zlatne, sedam srebrnih i jednom brončanom medaljom, Hrvatska je još dodatno skočila na ljestvici osvojenih medalja na europskim prvenstvima i trenutno se nalazi na 22. mjestu.

 Na sastanku su razgovarali o dosadašnjim sportskim uspjesima hrvatske gimnastike, planovima Tina Srbića vezanim uz nova natjecanja u gimnastici, ali i o situaciji u hrvatskoj gimnastici i sportu općenito. Prema njihovim riječima, interes djece i mladih za gimnastiku u Hrvatskoj značajno je povećan zahvaljujući brojnim uspjesima hrvatskih gimnastičara zadnjih godina.

 Uz predsjednika Milanovića bio je povjerenik Predsjednika Republike za sport Željko Jovanović.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.