Hrvatska je s pobjedom 4:2 protiv Nizozemske u finalu UEFA Lige nacija, Luka Modrić, igrač utakmice!

Hrvatska je s pobjedom 4:2 protiv Nizozemske u finalu UEFA Lige nacija, Luka Modrić, igrač utakmice!

Vatreni slavili u nevjerojatnoj utakmici za novu medalju! Hrvatska će igrati u finalu UEFA Lige nacija nakon pobjede protiv Nizozemske te će u nedjelju od 20:45 uz izravan prijenos na Novoj TV i gol.hr-u igrati protiv boljeg iz susreta Španjolska – Italija. To se polufinale igra u četvrtak također uz prijenos na Novoj TV. . U prvom poluvremenu gubimo 1:0, da bi u drugom poluvremenu Hrvatska zabila dva gola, ali u posljednjih 30 sekundi Nizozemska zabija i dolazi do izjednačenja i produžetaka. U produžecima Hrvatska ponovno zabija i to još dva gola i konačni rezultat je 4:2 za Hrvatsku.
Nizozemci su vodili na poluvremenu 1-0, nakon pogotka Donyella Malena u 34. minuti. No, u nastavku utakmice na travnjaku stadiona De Kuip zaigrali su hrvatski nogometaši daleko bolje, a sve je pretočeno u dva gola. Andrej Kramarić je u 55. precizno izveo kazneni udarac za 1-1, dok je Mario Pašalić u 73. minuti pogodio za 2-1.

Sve to nije bilo dovoljno za pobjedu unutar 90 minute jer je Noa Lang u 96. pogodio za 2-2 i produžetke. No, u dodatnih trideset minuta opet je Hrvatska dominirala, a sve je počelo fantastičnim pogotkom Brune Petkovića u 98. minuti kada je žestoko s 20-ak metara pogodio za 3-2.

Sve je odlučeno u 116. minuti kada je Luka Modrić s bijele točke postavio konačnih 4-2.

Zlatko Dalić imamo srebro, broncu, nedostaje nam samo zlato

- Čestitke dečkima na ovoj sjajnoj utakmici. Pokazali su danas kako se bori za Hrvatsku, pokazali su kako se igra za hrvatski narod. Kapa dolje i našim navijačima. Hrvatska ima još jednu medalju, još jedan uspjeh, imamo nešto nestvarno, ali to zaslužujemo. Imali smo fantastičnih osam treninga, oni su grupa, mi smo zajedno, danas smo pretrpili sve, rekao je Dalić.  Ovo je sigurno jedna od najvećih naših pobjeda, sigurno jedna od onih povijesnih. Dobiti Nizozemsku s 4:2 na njihovom terenu, primiti gol u 96. minuti i ne posustati, velika pobjeda Hrvatske i sigurno ide u povijest. Naučili smo sve ovo prolaziti, jer imamo kvalitetu i karakter. Mi smo na ovo naučili, mi ne padamo, imamo karakter i kvalitetu, karakter nas je opet vratio u utakmicu. Napravili smo sve u zadnjih pet minuta, stavili trećeg stopera, sve kako treba, no nismo uspjeli, neke odluke suca bile su kakve su bile, ali sve smo istrpjeli. Malo ćemo proslaviti i pripremiti se. Nije nam bitno tko je u finalu.  Nemamo želju za finale, nebitno je dolazi li Italija i Španjolska, bitno je kako će Hrvatska igrati. Ovo nam nedostaje, srebro, bronca, vrijeme je za zlatnu medalju, zaključio je izbornik u izjavi za Novu TV.

https://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/hrvatska-reprezentacija/hrvatska-nizozemska-liga-nacija-u-rotterdamu-prijenos-na-novoj-tv-i-gol-hr-u---782678.html?UpscoreBox=O

   FOTO: GOL.HR

 

 
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.