Hrvatska će u finalu Lige nacija igrati protiv Španjolske: Talijani izgubili golom u 88. minuti

Hrvatska će u finalu Lige nacija igrati protiv Španjolske: Talijani izgubili golom u 88. minuti

Španjolska je u drugom polufinalnom dvoboju Lige nacija u Enschedeu pobijedila Italiju s 2:1 i igrat će protiv Hrvatske u nedjeljnom finalu u Rotterdamu.

Golove za Španjolce zabili su Yeremi Pina (3) i Joselu (88), a za Talijane Ciro Immobile (11-pen).

Španjolci su u mediteranskom obračunu zasluženo svladali Talijane, a sveopći dojam jest da su Španjolci daleko više željeli finale Lige nacija od Italije.

Već u trećoj minuti Španjolci su iskoristili nonšalatnost najiskusnijeg talijanskog igrača Leonarda Bonuccia, koji je prvo izgubio loptu, a potom je premekano krenuo da je opet izbori pa je napadač Villareala Yeremy Pina s lakoćom svladao Donnarummu. 

Španjolsko vodstvo trajalo je svega osam minuta, a Talijani su izjednačili iz penala koji je dosuđen nakon što je debitant Robin Le Normand bespotrebno igrao rukom. S bijele točke je pogodio Immobile. 

Nakon dva gola u prvih 11 minuta očekivao se spektakl, no utakmica se pretvorila u "kamilicu", o čemu svjedoči da su Talijani u prvom dijelu napravili jedan jedini prekršaj.

U 48. minuti ubačaj Asensia igrač Sociedada Mikel Merino iz velike blizine pogađa vratara Donnarummu, a u nastavku akcije Alvaro Morata iz blizine šalje loptu pored vrata. U 65. minuti napadač Sassuola Davide Frattesi potpuno je sam i s pet metara upućuje udarac koji čudesno brani vratar Unai Simon. 

I onda, minutu prije kraja, kada su se očekivali produžeci, Španjolci su poveli s 2:1. Nakon velike gužve šut izvana je uputio Rodri, a lopti je znalački u mrežu skrenuo napadač Espanyola Joselu, koji je ušao u igru četiri minute ranije.

Hrvatska je u srijedu u Rotterdamu svladala domaćina Nizozemsku s 4:2 nakon produžetka. U nedjelju u 15 sati će za broncu igrati u Enschedeu Nizozemska i Italija, a u 20.45 sati u finalu u Rotterdamu Hrvatska i Španjolska.

ŠPANJOLSKA - ITALIJA 2:1

Strijelci: 1:0 Pino (3), 1:1 Immobile (11pen), 2:1 Joselu (89)

Pred 21.000 gledatelja na stadionu Twentea sudio je Vinčec iz Slovenije.

ŠPANJOLSKA: Simon - Navas, Le Normand, Laporte, Alba- Rodri, Merino (od 74. Ruiz) - Pino(od 74. Fati), Rodrigo (od 46. Asensio), Gavi (od 68. Canales) - Morata(od 84. Joselu)

ITALIJA: Donnarumma - Acerbi, Bonucci (od 46. Darmian), Toloi - Di Lorenzo, Barella, Jorginho (od 60. Cristante), Frattesi (od 76. Verratti), Spinazzola (od 46. Dimarco) - Zaniolo, Immobile(od 60. Chiesa) 

Foto: REUTERS

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.