"Ova generacija nije dovršila posao, Luka nam još treba"

LUKA MODRIĆ

Hrvatski nogometaši malo poslije podneva sletjeli su u zagrebačku zračnu luku. Iako nije bilo službenog dočeka, okupilo se 50-ak navijača. 

Izbornik Zlatko Dalić dao je slobodno svima nakon jučerašnje utakmice i naporne sezone, pa su mnogi odmah krenuli na zasluženi ljetni odmor.

Da je osvojena Liga nacija, dočeka bi bilo, no Hrvatski nogometni savez u dogovoru s reprezentativcima odlučio je ovako.

- Hvala što ste došli. Tužni smo, ali i ponosni na Hrvatsku, na reprezentaciju, na igrače koji su napravili veliku stvar. Rekao sam im da moraju biti ponosni na ovih pet godina, oni su u tuđu državu doveli 35 tisuća Hrvata, što je najveći broj Hrvata na jednoj nogometnoj utakmici u povijesti. Bila je to teška utakmica, rekao sam igračima da su penali lutrija, ali to je greška. Penali su mentalna lutrija, žao mi je naših igrača poput ModrićaPerišićaKovačićaBrozovića i Vide koji nisu uspjeli okruniti ovu generaciju. Napravili smo sve što smo mogli. Moram pohvaliti Perišića. Odigrao je sjajnu utakmicu na lijevom beku. Bila je to dobra utakmica reprezentacije, igrali smo protiv jakog protivnika, napravili smo što smo trebali, rekao je izbornik u izjavi novinarima.

O ostanku ili odlasku Luke Modrića je rekao:

- Luka će sam odlučiti. Jučer mu je bilo jako emotivno, žao mi je zbog njega što nismo osvojili taj pehar. Osobno mislim da nam treba, da ova generacija još nije dovršila posao, tako da će nam Luka trebati, ali on će sam donijeti odluku i objaviti sve. Jučer je bilo zaista teško, poslije utakmice je bilo puno emocija, puno adrenalina, nije bilo smisla o tome razgovarati, pustimo ga da se odmori i on će vam sve reći, rekao je Dalić.

 

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://sport.hrt.hr/hrvatski-nogomet/nepotpuni-vatreni-slijecu-u-zagreb-10850584

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.