U povodu dobivene Nagrade Milan Neralić od Hrvatskog olimpijskog odbora župan Anđelko Stričak priredio prijem za Krešimira Čopa

U povodu dobivene Nagrade Milan Neralić od Hrvatskog olimpijskog odbora župan Anđelko Stričak priredio prijem za Krešimira Čopa

Krešimir Čop, predsjednik Saveza športova Varaždinske županije dobio je uglednu nagradu Hrvatskog olimpijskog odbora, Povelju  s likom Milana Neralića za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini. Na toj iznimnoj i zasluženoj nagradi čestitali su mu župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek.

Župan je tom prilikom istaknuo kako je ovo priznanje potvrda izuzetno dobrog rada i sportskog entuzijazma Krešimira Čopa.- Smatram da gospodin Čop jako dobro vodi Savez športova Varaždinske županije, a kao što je vidljivo njegov rad prepoznala je i struka, odnosno krovna organizacija sporta u našoj državi, a to je Hrvatski olimpijski odbor. Veseli me i daljnja suradnja sa Savezom sportova jer su u svega dvije godine napravili iskorak u izgradnji i opremanju sportske infrastrukture, ali i u radu s mlađim kategorijama i djecom te u financiranju sportskih klubova i udruga. Mislim da je sport od iznimne važnosti za razvoj svake mlade osobe stoga nastavljamo tim smjerom, a kada govorimo o daljnjem financiranju nastojati ćemo izdvojiti i dodatna sredstva prema financijskim mogućnostima- rekao je župan Stričak.

Zahvalivši se na prijemu i čestitkama, predsjednik Saveza športova Varaždinske županije Krešimir Čop je rekao kako mu je čast što je dobitnik Nagrade „Milan Neralić“, nagrade koja se daje za iznimna dostignuća i razvoju sporta na lokalnoj razini.- Nemoguće bi bilo dobiti takvu nagradu bez podrške Varaždinske županije i župana Stričaka jer želim ovom prilikom istaknuti kako smo prije osam godina od Županije dobivali 15 tisuća eura, prije četiri godine 45 tisuća eura, a danas dobivamo 225 tisuća eura, od čega je skoro 80 % namijenjeno za mlađe uzrasne kategorije. To je samo potvrda kako Varaždinska županija i župan zaista vode brigu o razvoju sporta na ovim prostorima- zaključio je Čop.

Inače, Nagradu Milan Neralić je Hrvatski olimpijski odbor utemeljio 2019. godine, a dodjeljuje se svake godine kao priznanje za životno djelo pojedincima ili udrugama koji su tijekom 25-godišnjeg ili duljeg razdoblja djelovanja pridonijeli razvoju sporta na lokalnoj razini.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.