U varaždinskom prigradskom naselju Poljana Biškupečka održan je 27. Hrvatski festival sportske rekreacije na selu „Sport za sve“

U varaždinskom prigradskom naselju Poljana Biškupečka održan je 27. Hrvatski festival sportske rekreacije na selu „Sport za sve“

U varaždinskom prigradskom naselju Poljana Biškupečka u subotu, 1. srpnja održan je 27. Hrvatski festival sportske rekreacije na selu „Sport za sve“.

Festival je počeo svečanim mimohodom svih sudionika, a zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina je pozdravio sudionike i izjavio: Ovaj festival održava se zahvaljujući entuzijazmu pojedinih ljudi, prije svega mislim tu na gospodina Franju Puškadiju koji ima zaista nevjerojatnu energiju i koji si daje truda da se održava ovaj prostor i  održavaju igre. Grad Varaždin nije samo urbani dio nego su to i ova prigradska naselja  gdje ljudima koji ovdje žive trebaju  dječja igrališta i sve druge potrebne stvari koje radimo kako bi život bio kvalitetniji. Ove igre su nešto posebno jer se na njima ljudi druže iz više županija. Već se održavaju 27. godina,  a četvrti put ovdje u Poljani Biškupečkoj. Nadam se da će se sudionici lijepo družiti, da će ih poslužiti vrijeme i da će na kraju neka pobijedi bolji. – rekao je Marković na otvorenju festivala kojeg je prigodnim govorom otvorio Anđelko Stričak, župan Varaždinske županije. Sudionicima se obratio i Ivan Lovreković, podpredsjednik Hrvatskog saveza sportske rekreacije.

Po pokroviteljstvom Grada Varaždina i Varaždinske županije, Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Hrvatskog saveza sportske rekreacije festival je okupio tristotinjak sudionika, 10 ekipa iz varaždinske, međimurske i virovitičko-podravske županije.

 Organizatori tog festivala koji se već po četvrti put održava u Poljani Biškupečkoj su Hrvatski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ i Društvo športske rekreacije „Mirko Relac. Organizator manifestacije Franjo Puškadija, predsjednik DŠR Mirko Relac zahvalio se Gradu Varaždinu na pomoći te dodijelio plaketu koju je uručio zamjeniku gradonačelnika Miroslavu Markoviću. U dobroj atmosferi, natjecatelji su se ogledali u 10 disciplina.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.