Mlada europska doprvakinja u boksu Tia Zadravec na prijemu kod čakovečke gradonačelnice

Mlada europska doprvakinja u boksu Tia Zadravec na prijemu kod čakovečke gradonačelnice

Da su Čakovec i Međimurje pravi rasadnik mladih, talentiranih i vrhunskih sportaša, još je jedan dokaz učenica 8. razreda, 13-o godišnja članica Boksačkog kluba Čakovec, Tia Zadravec. Naime Tia je na svom prvom ikada izborenom nastupu na Europskom kadetskom prvenstvu u Sloveniji, uzela srebrnu medalju u kategoriji do 60 kg. Na tom joj je uspjehu prilikom upriličenog prijema u Gradskoj upravi čestitala gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. Iskoristila je priliku da pohvali rad mlade sportašice, ali i svih članova čakovečkog kluba na čelu s trenerom Vanjom Kostelom, koji u svakom trenutku imaju podršku Grada, kao što su je imali i kod priprema za ovo po klub veliko i povijesno natjecanje.

“Čudo” ovogodišnjeg prvenstva u Mariboru

Kako je pritom napomenuo Kostel, Tia je s potpunim pravom na natjecanju u Mariboru proglašena pravim “čudom”, kako je bila prosječno dvije godine mlađa od ostalih natjecateljica, među njima je ujedno imala najmanje profesionalnih mečeva u karijeri, ali i što je zahvaljujući svojim vještinama te sjajnim pripremama uzela srebro u teškoj konkurenciji na svom prvom europskom natjecanju. Mlada sportašica u finalu je izgubila meč od Engleskinje Rihanne Holden, ali je i u dva dana redom svladala prvakinje Irske i Mađarske.

Cilj i san su – Olimpijske igre

Tia je inače i dvostruka prvakinja Hrvatske te je nastupom u Sloveniji pokazala kako se svako odricanje, rad i trening itekako isplate. Gradonačelnici je otkrila kako je cijelo ljeto provela u dvorani kako bi se maksimalno spremila za EP, ali i sva natjecanja koja slijede, u prvom redu međunarodne turnire koji kreću u studenome. U boks se uključila s osam godina krenuvši bratovim stopama, a danas zahvaljujući predanosti boksačkom sportu razmišlja o novim velikim koracima, poput Olimpijskih igara. Pritom ne zaboravlja ni na školske obaveze u kojima je također uspješna te već razmišlja koju srednju školu upisati dogodine.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.