"Najveća blamaža u povijesti hrvatskog sporta"

IZJAVA

Veliki skandal u našoj atletici. Kao što smo već izvještavali, Hrvatskoj je oduzeta organizacija Svjetskog prvenstva u krosu koje se trebalo održati u Medulinu i Puli u veljači sljedeće godine.

Sukob je izbio na relaciji Hrvatski atletski savez i istarski organizatori, a na današnjoj konferenciji za novinare Istrani kažu da je to rezultiralo najvećom blamažom u povijesti hrvatskog sporta.

Točku po točku obrazlagali su poduzete aktivnosti u posljednje dvije godine, navode da su osigurali 75 posto budžeta uz pomoć Vlade RH, dok Atletski savez optužuju za opstrukciju koja je u konačnici rezultirala oduzimanjem organizacije umjesto željene promocije sporta, Hrvatske i Istre.

- S naše strane mi smo sve kao "host institution", atletski klub Maraton 2000 i naši svi lokalni partneri s naše strane sve napravili. Koji će dalje biti koraci, što će naš predsjednik Ivan Veštić, povukao se s mjesta predsjednika lokalnog organizacijskog odbora 28.6., ja se nadam da će se povući s mjesta predsjednika Hrvatskog atletskog saveza, mislim da bi to bila najbolja odluka za sve, rekao je Robert Franjković iz Atletskog kluba Maraton 2000. 

 

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://sport.hrt.hr/vise-sportova/najveca-blamaza-u-povijesti-hrvatskog-sporta--11046018?utm_source=upscore_box

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.