Ministar Banožić s vrhunskim sportašima: Vi ste snažan hrvatski brend i ambasadori Hrvatske vojske

Ministar Banožić s vrhunskim sportašima: Vi ste snažan hrvatski brend i ambasadori Hrvatske vojske

Ministar obrane Mario Banožić susreo se  u utorak s ugovornim pričuvnicima - vrhunskim sportašima Hrvatske vojske, a povodom uručenja znački Hrvatske vojske za ostvarene iznimne sportske rezultate.Poželivši dobrodošlicu vrhunskim sportašicama i sportašima, ministar Banožić je istaknuo kako su vrhunski sportaši – ugovorni pričuvnici Hrvatske vojske snažan hrvatski brend i ambasadori Hrvatske vojske i naše Domovine u svijetu.

„Drago mi je što ove značke primate u odori Hrvatske vojske, a  povodom izvrsnih rezultata koje ste ostvarili na sportskim natjecanjima, I dalje nastavljamo ovu iznimno kvalitetnu suradnju između našeg Ministarstva i Hrvatskog olimpijskog odbora koji je započet Sporazumom o suradnji, unapređenju i razvoju sporta u Republici Hrvatskoj još 2015. godine, kojim je obuhvaćeno 22 vrhunskih sportaša i sportašica“, rekao je ministar obrane te dodao kako je u 2023. godini sklopljeno 58 ugovora o službi u ugovornoj pričuvi što je dokaz da suradnja iz godine raste i razvija se u pravom smjeru.Uručivši značke Hrvatske vojske za izniman uspjeh i dostojanstveno predstavljanje hrvatske države i Hrvatske vojske, ministar Banožić je rekao: „Drago mi je što ćete ove značke primiti upravo u ovom iznimno važnom tjednu za Republiku Hrvatsku i Hrvatsku vojsku. Naime, iza nas je povijesni dan - postali smo vlasnici prvog od dvanaest aviona Rafale koji će u konačnici biti ovdje u Hrvatskoj već tijekom iduće 2024. i početkom 2025. godine“.

„Ovo je generacijski uspjeh cijele Vlade na čelu s Andrejem Plenkovićem koja je od početka prepoznala važnost i nužnost ulaganja u obranu“, istaknuo je ministar obrane, te nastavio: „Projekt nabave višenamjenskog borbenog aviona kruna je svih projekata opremanja i modernizacije Hrvatske vojske.  Sačuvali smo, a ujedno i ojačali borbene sposobnosti Hrvatske vojske. Naravno, uz ulaganje u borbenu tehniku, opremanje i modernizaciju nismo zaboravili na čovjeka, koji je središte obrambenog sustava“.U tom kontekstu ministar Banožić je kazao kako su vrhunski sportaši kao ugovorni pričuvnici, dio obitelji Hrvatske vojske, a Hrvatska vojska i sport su neraskidivo povezani, jer vrhunska fizička spremnost treba biti odlika svakog hrvatskog vojnika.

„Ponosni smo što svojom disciplinom, predanim i marljivim radom, postavljenim ciljevima i u konačnici izvrsnim rezultatima pokazujete primjer drugima. U Ministarstvu obrane ćete uvijek imati podršku koju ćemo vam nastaviti pružati u vašem profesionalnom razvoju“, zaključio je ministar Banožić.

Dopredsjednica Hrvatskog olimpijskog odbora Sanda Čorak zahvalila je na potpori koju Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska pružaju vrhunskim sportašima, a posebno sportašima koji su u seniorskoj kategoriji te da vjeruje kako će se ova uspješna suradnja nastaviti i u budućnosti.„Izuzetno nam je važno što su naši vrhunski sportaši postali ugovorni pričuvnici Hrvatske vojskei vjerujem da je to i za Oružane snage dobra promocija i uspješna zajednička priča.“

Sastanku su nazočili načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj, dopredsjednica Hrvatskog olimpijskog odbora Sanda Čorak, direktor Ureda za programe nacionalnih sportskih saveza i razvojnih programa Neven Šavora te ugovorni pričuvnici-vrhunske sportašice i sportaši streljaš Giovanni Cernogoraz, boksačica Nikolina Ćaćić, jedriličar Martin Dolenc, streljaši Anton Glasnović i Josip Glasnović, kajakašica Anamaria Govorčinović, hrvač Ivan Huklek, veslačice Ivana Jurković i Josipa Jurković, taekvondaš Toni Kanaet, karatisti Anđelo Kvesić i Ivan Kvesić, hrvač Vjekoslav Luburić, veslač Damir Martin i boksačica Sara Beram.

 

Foto: MORH/ J. Kopi

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.