Potpisan Ugovor o sufinanciranju Europskog dvoranskog prvenstva u streličarstvu

Potpisan Ugovor o sufinanciranju Europskog dvoranskog prvenstva u streličarstvu

Predsjednik Sportske zajednice Varaždinske županije Krešimir Čop i predsjednik Streličarskog kluba Cekin Varaždin Damir Kolarek, u nazočnosti župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, zamjenice župana Silvije Zagorec, pročelnika za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslava Huđeka te predsjednika Hrvatskog streličarskog saveza Darka Uidla, potpisali su danas Ugovor o sufinanciranju Europskog dvoranskog prvenstva u streličarstvu vrijedan 20.000 eura, a koji se trenutno održava u Gradskoj sportskoj dvorani na Dravi.

 Župan Anđelko Stričak podsjetio je kako su Varaždin, odnosno Varaždinska županija u svega prva dva mjeseca ove godine ugostili dva velika međunarodna sportska natjecanja, što samo govori da su i Grad Varaždin i Varaždinska županija prepoznati kao dobri domaćini. 

 Po treći put, Varaždin je bio domaćin Davis Cupa, a sada smo zahvaljujući Europskom dvoranskom natjecanju u streličarstvu ugostili 240 natjecatelja iz 24 zemlje svijeta. Sport je ne samo najveći promotor Hrvatske, već u ovom slučaju i Varaždinske županije, koja može uz kvalitetnu sportsku ponudu pružiti i onu turističku. Kao županiji, želja nam je dati podršku programima i projektima sportskih udruga i klubova, s posebnim naglaskom na razvoj sporta za djecu i mlade, kao i ulaganjima u sportsku infrastrukturu, a sve kako bi sport bio dio življenja naših građana – rekao je župan Stričak zaželjevši svim natjecateljima da se svojim kućama vrate s dobrim rezultatima, te lijepim sjećanjima na Grad Varaždin i Varaždinsku županiju.

Predsjednik Sportske zajednice Varaždinske županije Krešimir Čop zahvalio se Varaždinskoj županiji što ih prati i potpomaže u njihovom radu.

 Prije 15-tak godina izdvajanja za Sportsku zajednicu Varaždinske županije iznosila su svega 15.000 eura, a danas smo došli na 280.000 eura, od čega je gotovo polovica sredstava namijenjena za rad s djecom i mladima. Tako županija potpomaže Nogometnu akademiju NK Varaždin, imamo Centar izvrsnosti iz rukometa, sportske škole za mlađe uzrasne kategorije, olimpijadu dječjih vrtića, ulažemo i u edukaciju trenera jer smo mišljenja da s najmlađima treba raditi kvalitetan stručan kadar, a potpomažemo i sport osoba s invaliditetom. Sa svojim projektima javljamo se na različite natječaje, a sve kako bi potaknuli bavljenje sportom kod svih generacija u našim sredinama – rekao je Krešimir Čop zahvalivši se Varaždinskoj županiji na razumijevanju za sport i potrebe sportaša.

Predsjednik Streličarskog kluba Cekin Varaždin Damir Kolarek zahvalio se na financijskoj potpori u organizaciji ovakvog događanja.

 Kroz 50 godina svog postojanja SK Cekin pokazao se i dokazao u organizaciji brojnih sportskih događanja, ali isto tako i po rezultatima koje su naši članovi osvajali na brojnim domaćim i inozemnim natjecanjima. Stoga nam je izuzetna čast što možemo biti domaćin jednom ovakvom natjecanju te se zahvaljujem Varaždinskoj županiji na podršci koju nam je pružila – izjavio je Kolarek.

Predsjednik Hrvatskog streličarskog saveza Darko Uidl pohvalio je samu organizaciju prvenstva.

 Možda niste ni svjesni koliko ste učinili za ovo natjecanje, ali pripomogli ste da varaždinska Arena ima sve što je potrebno za ovakvu vrstu natjecanja. Dvorana je prekrasna, najfunkcionalnija u Hrvatskoj, dojmovi su izvanredni i moramo se pohvaliti da je već pao jedan svjetski rekord. Sve te, na oko možda sitne stvari, zapravo pomažu sportašima da ostvare dobar rezultat na ovom natjecanju, a to je ono najvažnije – zaključio je Darko Uidl.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.