Splićani Luka Mikrut i Mili Poljičak osvojili su pobjednički trofej u konkurenciji parova na drugom turniru 52. izdanja Istarske rivijere

Splićani Luka Mikrut i Mili Poljičak osvojili su pobjednički trofej u konkurenciji parova na drugom turniru 52. izdanja Istarske rivijere

 ROVINJ - Splićani Luka Mikrut i Mili Poljičak osvojili su pobjednički trofej u konkurenciji parova na drugom turniru 52. izdanja Istarske rivijere, pobijedivši u finalu odigranom u rovinjskom Teniskom centru "Eden" Talijane Leonarda Rossija i Luigija Sorrentina sa 6-7 (5), 7-5, 10-7.

U uzbudljivom i izjednačenom dvoboju, koji je trajao jedan sat i 52 minute, Mikrut i Poljičak su u prvom setu propustili prednost 'breaka', a kod vodstva 5-3 nisu realizirali dvije set-lopte. Talijani su na kraju osvojili 'tie-break' i došli do značajne prednosti. U drugom setu je talijanski par poveo 2-0, ali je hrvatski dvojac odmah vratio izgubljeno i izjednačio na 2-2. Mikrut i Poljičak su još jedan 'break' napravili u 11. gemu, što im je bilo dovoljno za osvajanje druge dionice meča. U odlučujućem 'tie-breaku' splitska kombinacija je put prema pobjedi utrla osvajanjem tri uzastopna poena kod vodstva 6-5, što je hrvatskom paru donijelo četiri meč-lopte (9-5). Talijani su dvije spasili, ali ne i treću.

Za Poljička i Mikruta ovo je treći zajednički naslov na ITF World Touru. Mili ih sada ima ukupno sedam, a Luka osam. Zanimljivo je da ih je Mikrut čak sedam osvojio na hrvatskim turnirima te da je i prošle i ove godine završio kao dvostruki pobjednik na Istarskoj rivijeri. Naime, prošli tjedan je obranio naslov u Poreču, igrajući u paru s Alenom Billom, a sada je po drugi put zaredom slavio i u Rovinju. Pobjednici su zaradili 15 ATP bodova i novčanu nagradu od 930 USD. Luka Mikrut i Mili Poljičak će nastupiti i na trećem, završnom turniru Istarske rivijere u Opatiji, koji je na rasporedu sljedeći tjedan.  

ITF M15 Rovinj, parovi - finale
Luka Mikrut / Mili Poljičak (CRO/1) - Leonardo Rossi / Luigi Sorrentino (ITA/4) 6-7 (5), 7-5, 10-7

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.