Hrvatski navijači pokorili Berlin

Hrvatski navijači pokorili Berlin

Nakon što je kiša satima neumorno padala i kvarila atmosferu na ulicama Berlina, nebo se smilovalo i počeo je hrvatski navijački show u glavnom njemačkom gradu uoči susreta "Vatrenih" i Furije na Europskom prvenstvu.

Nakon jučerašnjeg rezerviranog starta uvjetovanog prije svega lošim vremenskim prilikama, hrvatski navijači su u subotu odmah ubacili u petu.

Dresovi s poznatim kvadratićima preplavili su grad, slavi se, pjeva u svakom kutku Berlina. Atmosfera je zaista sjajna i prognoze kako će u Berlin stići oko 100.000 hrvatskih navijača mogla bi se pokazati točnim.

Najveća "ludnica" je bila na Breitscheidplatzu gdje su organizatori Europskog prvenstva i Grad organizirali Fan Meeting Point.

Breitscheidplatz je jedan od trgova u središtu Berlina. Zajedno s bulevarom Kurfürstendamm označava središte bivšeg Zapadnog Berlina i današnjeg City Westa. Premda su navijači stizali i ranije, službeni program je počeo u 12 sati, a za zabavu je bio zadužen DJ koji je puštao prigodne navijačke pjesme.

Teško je nabrojati gradove i države iz kojih su hrvatski navijači stigli u Berlin. Mnogi i bez ulaznica, no to ih nije zaustavilo u zabavi.

- Valjda ću do finala uspjeti kupiti barem jednu ulaznicu, bilo bi sjajno da Hrvatska u finalu igra protiv Njemačke, kazao nam je Timon, njemački Hrvat iz Berlina.

Premda je njemačka policija "alergična" na baklje i pirotehniku, nekoliko hrvatskih navijača ih je ipak upalilo, no sve je prošlo bez incidenata.

Na Breitscheidplatzu se pojavila u skupina španjolskih navijača koja je oduševila prisutne skandiravši Luki Modriću.

- Luka je čudo, Realova legenda. Jedino se nadamo da danas neće biti njegov dan, kazali su Španjolci.

Španjolci se čudo odakle Hrvatima toliko ulaznica.

-Je li netko od vas ostao kod kuće ili su svi u Berlinu, čudili su se Španjolci. Čak su i španjolski novinari na jučerašnjoj novinarskoj konferenciji pitali izbornika je li svjestan da će Furija igrati pred možda i 50.000 hrvatskih navijača.

- Očekujemo atmosferu kao i u Rotterdamu, ali znamo se nositi s takvom situacijom, kazao je Luis de la Fuente. Koliko je u pravo doznat ćemo uskoro.

Izbornik Zlatko Dalić je kazao kako će dolazak "vojske" hrvatskih navijača u Berlin predstavljati i obvezu njegovim igračima.

- Očekujem sjajnu atmosferu i tisuće naših navijača, to će biti još jedna obveza prema navijačima, naglasio je hrvatski strateg.

Nakon fešte na Breitscheidplatz, dio hrvatskih navijača će se uputiti prema Olimpijskom stadionu gdje je utakmica, dok onima bez ulaznice preostaje fan zona kod Brandenburških vrata.

 

U Berlinu je stigla i velika navijačka zastava dugačka 107m, a široka 12.5 m koja će biti razvijena ispred Brandenburških vrata.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.