Osvajači juniorskog Australian Opena i najjači hrvatski aduti u lovu na naslov 35. Perina Memorijala

Osvajači juniorskog Australian Opena i najjači hrvatski aduti u lovu na naslov 35. Perina Memorijala

Nakon zanimljivog tjedna i pregršt sjajnih mečeva na 35. Memorijalu Slavoj Greblo, na kojem su slavili Ognjen Milić iz Srbije i Slovakinja Renata Jamrichova, teniski dani u vrsarskom Teniskom Centru Petalon nastavljaju se Perinim Memorijalom. Tako će nakon turnira iz serije Tennis Europe do 12 godina ljubitelji tenisa u Vrsaru moći uživati u izvedbama ponajboljih mladih igrača Europe i svijeta do 18 godina.

Na turniru prvog ranga ITF-a (Međunarodna teniska federacija) zaigrat će više od 200 igračica i igrača u lovu na naslov pobjednika i 280 bodova za svjetsku juniorsku rang-listu. U muškoj konkurenciji listu prijavljenih predvode Česi Jonas Forejtek (12. junior svijeta) i Dalibor Svrčina, ovogodišnji osvajači juniorskog Australian Opena u parovima, te njihov sunarodnjak Jiri Lehečka (15.). Na listi prijava juniorki ističe se ime Latvijke Kamile Bartone (18. juniorka svijeta), aktualne europske prvakinje do 16 godina, te Adrienn Nagy (19.) koja je u Melbourneu ove godine također osvojila juniorski naslov u parovima.

Najveći hrvatski aduti u muškom turniru trebali bi biti najbolje plasirani hrvatski junior na ITF-ovoj ljestvici, Umažanin Admir Kalender (67.), te Roko Horvat (85.), sin bivšeg tenisača te direktora nekadašnjeg Zagreb Indoorsa i Istarske rivijere Branimira Horvata. Uz njih, očekuje se nastup nekolicine vrlo talentiranih 14-godišnjaka, Splićanina Milija Poljičaka (prošle godine prvog igrača Europe do 14 godina) i Luke Mikruta, kao i nekadašnjeg osvajača prestižnog Orange Bowla do 12 godina, Zagrepčanina Borne Devalda. U ženskoj konkurenciji domaće boje branit će prošlogodišnja prva igračica Europe do 16 godina, Čakovčanka Antonia Ružić, Zagrepčanke Noa Krznarić i Tara Wurth te niz mladih hrvatskih nada.

Kvalifikacijski mečevi u Vrsaru započeli su u nedjelju, dok glavni turnir starta danas. Finalni mečevi u konkurenciji parova održat će se u subotu, a pobjednike u pojedinačnoj konkurenciji 35. izdanja Perina Memorijala doznat ćemo u nedjelju, 7. travnja.

Sportska ponuda u Rovinju i Vrsaru kontinuirano se nadograđuje i obogaćuje kako bi se tenisačima, profesionalnim i amaterskim, ponudili što bolji uvjeti priprema, ali i sudjelovanje na raznim turnirima.  Više informacija i detalja o Perinom Memorijalu moguće je pronaći na službenoj web stranici.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.