Specijalna bolnica Varaždinske Toplice - završna konferencija i “useljavanje” hotela Minerve

SBVT

Specijalna bolnica Varaždinske Toplice u kojoj već više od godinu dana traju radovi na energetskoj obnovi svih njezinih objekata, uspjela je ostati zaštićena od ulaska zaraze koronavirusa  tijekom dosadašnjih radova i  unatoč velikom gradilištu. Prvi objekt koji je u potpunosti energetski obnovljen je hotel Minerva, čija je završna konferencija sutra, u utorak 20. listopada. Osim energetske pristupilo se i postupnoj obnovi interijera, prije svega bazena i smještajnih kapaciteta.

- Energetska obnova podrazumijeva i uštedu u energiji koja iznosi od 55 do 60 posto, kroz toplinsku energiju, plin i sve ostale energente  dakle uz smanjenu emisiju ugljičnog dioksida dobit ćemo i jedan drugi komfor u smještajnim objektima. Sobe će biti klimatizirane, ventilirane. Od radova koje izvodimo teba navesti  fasadu, vanjsku ovojnicu, termoenergetske kanale, a u našem slučaju je to i velika solarna elekrana na svim ravnim i kosim krovovima hotela Minerve, a ovo smo vrijeme iskoristili i za čitav niz pripravnih radova da nam sutra bude lakše.

S formalnim završetkom energetske obnove slijedi niz aktivnosti od zanavljanja opreme itd, tako da  proces obnove nikad ne smije stati, Ne smije nam se dogoditi ovakav prekid kao što je bilo dosad, da u nekim dijelovima nije bilo obnove deset, petnaest, a negdje i 39 godina, osobito ako govorimo o namještaju koji nikad nije zanavljan.

Međutim, kad se radi rekonstrukcija  onda se otvara  i cijeli niz nepredviđenih radova na instalacijama  i nekim drugim elementima, a moram podsjetiti i na to da je termomineralna voda sama po sebi jako agresivna i da je tu ona s jedne strane  saveznik ali da s druge strane u održavaju pravi određene probleme, rekao nam je Denis Kovačić, dr. med., ravnatelj Specijalne bolnice Varaždinske Toplice pred nedavni početak ponovnog “useljavanja” hotela Minerve.

Minerva je prvi od objekata čija je energetska obnova završena, a u tijeku je i zanavljanje namještaja i  unutrašnje opremanje objekta.

FOTO: Tomislav Mlinarić, HIA

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.