Zavod za hitnu medicinu dobio četiri nova vozila za prijevoz hitnih pacijenata

Zavod za hitnu medicinu dobio četiri nova vozila za prijevoz hitnih pacijenata

Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije posjetio je  zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin koji je ravnatelju  Zavoda za hitnu medicinu Mladenu Smoljancu simbolično predao ključeve četiri novih vozila (marke Peugeot) koja će služiti  za prijevoz hitnih pacijenata. Vozila su opremljena najsuvremenijim uređajima i svom potrebnom opremom za izvođenje hitnih intervencija pa upravo taj podatak pokazuje koliko se konstantno ulaže u zdravstveni sustav, konkretno u vozni park Zavoda koji je pri samome vrhu u Hrvatskoj što se tiče  kvalitete i opremljenosti vozila. Zamjenik župana Vugrin je istaknuo kako u ovo doba borbe s epidemijom koronavirusom ovo ulaganje predstavlja svakako lijepu i pozitivnu vijest.

Zavod za hitnu medicinu raspolaže voznim parkom od ukupno 43 vozila od kojih je 5 vozila za hitnu medicinu i 38 vozila za sanitetski prijevoz. Prosječna starost vozila hitne pomoći sada je 6 mjeseci, a vozila sanitetskog prijevoza 5 i pol godina. Proteklih nekoliko godina intenzivno obnavljamo vozni park pa su vozila svake godine sve bolje opremljena. Moram istaknuti kako i ova sadrže najmodernije uređaje, ali i određenu opremu koja ulazi u nadstandard. Sva vozila imaju autopuls, uređaj koji je namijenjen automatskoj masaži srca, a jedno vozilo ima i tzv biobag, odnosno izolacijsku jedinicu koji  u slučaju zaraze štiti djelatnike, ali i uslučaju opeklina štiti samog pacijenta - kazao je zamjenik župana Vugrin te pojasnio kako vrijednost svih vozila iznosi 1.849.380,00 kuna s PDV-om, pri čemu su 800.000.00 kuna decentralizirana sredstva, dok je 1.049.380,00 kuna osigurano  iz financijskih sredstava Varaždinske županije.

Ravnatelj Mladen Smoljanec istaknuo je kako je vrlo važno za djelatnike i pacijente da imaju sigurna vozila te da će nova vozila biti puno ekonomičnija te će se smanjiti troškovi za održavanje.

-Vozila su prilagođena vožnji brdovitim predjelima u zimskim uvjetima te opremljena najsuvremenijim uređajima i svom potrebnom opremom za izvođenje hitnih intervencija. Dva će vozila biti raspoređena u Varaždinu, a preostala dva u Novi Marof i Ivanec. – pojasnio je. Primopredaji je nazočio i predsjednik Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu Vladimir Kozjak te zamjenica ravnatelja Maja Svetec, dr.med. spec.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.