U Varaždinskoj županiji cijepljenje protiv Covida-19 počinje u Domu umirovljenika u Zavojnoj

U Varaždinskoj županiji cijepljenje  protiv Covida-19 počinje  u Domu umirovljenika u Zavojnoj

Prema Nacionalnom planu cijepljenja  protiv covida-19, sutra cijepljenje treba započeti u svim Županijama te u Gradu Zagrebu u nedjelju 27. prosinca ove godine. Obzirom na tu činjenicu te sukladno ranije definiranim prioritetima, dio cjepiva treba upotrijebiti za cijepljenje korisnika domova za starije i nemoćne te osobe s invaliditetom, a dio za djelatnike zavoda za hitnu medicinu te primarnih respiracijskih intenzivističkih centara. 

Tako će  danas, (27.prosinac) započeti cijepljenje u Varaždinskoj županiji, pa će prva cjepiva primiti petero korisnika  Doma za starije i nemoćne osobe  u Zavojnoj ulici u Varaždinu, a samo cijepljenje će biti organizirano u ulaznom holu zgrade u 13 sati

Nakon toga cijepit će se i petero zdravstvenih djelatnika, dvoje liječnika i tri medicinske sestre s Odjela za infektologiju te Odjela za anesteziologiju, reanimaciju i intenzivno liječenje Opće bolnice Varaždin u Dvorani 1, Zgrada Kirurgije, Opća Bolnica Varaždin, ulica Ivana Meštrovića 1 s početkom u 13 sati.

v  Cijepljenje korisnika Doma za starije i nemoćne osobe neće biti moguće fotografirati, već će nakon cijepljenja biti organizirane izjave za medije, dok će  cijepljenje zdravstvenih djelatnika biti omogućeno snimateljima i fotoreporterima.

Podsjetimo kako je cijepljenje jedna od najučinkovitijih preventivnih mjera zaštite pojedinca i cijele populacije, a zahvaljujući cijepljenju danas su iskorjenjene brojne opasne zarazne bolesti.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.