Stožer: U posljednja 24 sata novih 618 slučajeva zaraze, oporavilo se 2171 osoba

Stožer: U posljednja 24 sata novih 618 slučajeva zaraze, oporavilo se 2171 osoba

U posljednja 24 sata zabilježeno je 618 novih slučajeva zaraze koronavirusom te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 10033, objavio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite.Među njima je 2691 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 258 pacijenata.U posljednja 24 sata testirano je 3.628, u samoizolaciji je trenutno 35.484 osoba.Preminulo je 58 osoba. .
Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 204.930 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 3671 preminula, ukupno se oporavilo 191.226 osoba od toga 2171 u posljednja 24 sata.
Do danas su ukupno testirane 994 293 osobe. 

 Pogledajte kronologju Hrt-a.https://vijesti.hrt.hr/693735/koronavirus-najnoviji-podaci-3

➡️ U Hrvatskoj je počelo cijepljenje protiv covida-19, a prva osoba koja je primila cjepivo je 81-godišnja Branka Aničić, štićenica Doma za starije osobe na zagrebačkoj Trešnjevki. Opširnije 

➡️ 
U Hrvatsku stigle prve doze cjepiva protiv koronavirusa 
➡️ 
Ambriović Ristov za Dnevnik HTV-a: Cjepivo je sigurno 
➡️ 
Europa dočekala cjepivo 

Izvješća županijskih stožera:

➡️ Na području Zadarske županije 20 je novooboljelih osoba, preminule su dvije osobe, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

➡️ Na području Splitsko-dalmatinske županije zabilježeno je 222 novozraženih, a četiri osobe su preminule, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

➡️ Broj novooboljelih osoba u Zagrebu je 77, a broj potencijalno oporavljenih/ozdravljenih je 38.069, priopćeno je iz Nastavnog zavoda dr. Andrija Štampar.

➡️ Varaždinskoj županiji zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a osam je osoba preminulo, priopćio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

➡️ Zagrebačkoj županiji zabilježeno je 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Izliječeno je 165 osoba.

➡️ Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 41 osoba. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih šest na invazivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

➡️ Međimurska županija bilježi 51 novi slučaj zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

➡️ U Primorsko-goranskoj županij u protekla 24 sata utvrđena zaraza koronavirusom kod 74 osobe, od 375 testiranih. Ozdravilo je 147 osoba, pa je aktivnih slučajeva Covida-19 2700 u županiji. Na liječenju u riječkom KBC-u su 143 osobe s Covidom-19, a među njima je 15 na respiratoru. Tijekom proteklog dana nije bilo umrlih osoba.

➡️ U Vukovarsko-srijemskoj županiji potvrđeno 15 novih pozitivnih osoba na Covid-19. Među novooboljelima pet je osoba iz Vinkovaca, tri iz Županje, dvije iz Jarmine, te po jedna osoba iz Babine Grede, Novih Mikanovaca, Orolika, Rokovaca i Štitara. Preminulih osoba nema.

➡️ Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Sedam novozaraženih osoba je s područja grada Bjelovara, dvije s područja su grada Garešnice, a po jedna s područja gradova Grubišno Polje i Čazma te općina Ivanska, Veliko Trojstvo, Rovišće i Veliki Grđevac.

➡️ Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata 56 osoba je pozitivno na koronavirus, od ukupno 207 testiranih. Tri osobe su preminule. Na bolničkom liječenju nalazi se 201 osoba oboljela od COVID-19, i to 161 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 40 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 47 pacijenata s tim oboljenjem.

➡️ U Sisačko-moslavačkoj županiji je 25 novooboljelih osoba od Covid-19. zarazne bolesti COVID-19. Po sedam osoba je novih pozitivnih na koronavirus s područja grada Siska i područja grada Novske, tri osobe s područja grada Popovača, po dvije s područja grada Petrinje i područja općine Lipovljani te po jedna s područja općine Gvozd, područja grada Kutine, područja općine Dvor i područja općine Hrvatska Kostajnica.

➡️ Na području Kopriničko-križevačke županije potvrđeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ozdravilo je 67 osoba. Na području županije trenutačno su aktivna 344 slučaja bolesti COVID-19, a na bolničkom liječenju nalaze se 62 osobe.

Koronavirus u svijetu:

➡️ Širom Europe zdravstveni djelatnici i pripadnici najrizičnijih skupina poput štićenika domova za starije i nemoćne primit će u nedjelju prve doze cjepiva protiv koronavirusa. Opširnije 

➡️ Američki predsjednik Donald Trump zasad odbija potpisati paket pomoći u pandemiji. Opširnije 

➡️ Britanska vlada planira početak cijepljenja oksfordskim cjepivom 4. siječnja, piše u nedjelju Sunday Telegraph. Opširnije

➡️ Šefica Europola Catherine De Bolle upozorila je na opasnost od potencijalnih lažnih cjepiva protiv koronavirusa. Kaže da bi kriminalci mogli pokušati iskoristiti veliku potražnju za cjepivom u svijetu i da su dužnosnici već primijetili konkretne znakove prljave igre poput nuđenja lažnih cjepiva na društvenim mrežama. Opširnije 

➡️ 
Šef Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus upozorio je u nedjelju da pandemija koronavirusa nije posljednja pandemija i da države trebaju ulagati u javno zdravstvo kako bi bile pripravne za buduće zdravstvene krize. Opširnije

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.