Otkrijete li Cidrani vaš će imunitet procvjetati, a od nedavno može se nabaviti i u Međimurju

Otkrijete li Cidrani vaš će imunitet procvjetati, a od nedavno može se nabaviti i u Međimurju

Nika i Bruno, osnivači brendova Cidrani Niksen promiču zdrave namirnice koje utječu na naš imunitet te ističu: - Mi ne želimo nagađati. Želimo preuzeti odgovornost za izgradnju jasne slike svijeta kakvog želimo.

Vjerujemo da svaka informacija s kojom se susrećemo utječe na naš način razmišljanja i djelovanja, a posljedično i na kvalitetu našeg života. Kao što loše vijesti, informacije s društvenih medija ili depresivno okruženje mogu inducirati i oblikovati naše misli prema strahu, brizi i tjeskobi, tako i priroda, sport, meditacija, dobre navike i vrhunski proizvodi mogu potaknuti u nama onu iskru kreativnosti koja vraća sjaj u očima i vatru u žilama.

Sami biramo samo najbolje informacije za sebe. Budimo se u 5 sati i započinjemo dan s jabučnim octom. Deset minuta kasnije smo vani i radimo prvi trening od 30 minuta nakon kojeg slijede vježbe disanja i meditacija.  Zatim radimo bulletproof kavu i prijanjamo na 30 minuta učenja. Oko 7 sati započinjemo radni dan.  Nikada ne propuštamo drugi trening u danu u trajanju od minimalno 90 minuta.  Ne jedemo šećer, brašno niti rafiniranu hranu -  poručuju. 

A o čemu je riječ?

U doba pandemije pojam “imunitet” je doživio svoj procvat. Zašto? Jer dobar imunitet mogao bi nas doslovno spasiti. Ako smo prošle zime možda priželjkivali savršene čizme, topli kaput ili nezaboravno skijanje, ove godine samo želimo – dobar imunitet. I da ostanemo zdravi. Najtraženiji proizvodi u hrvatskim ljekarnama danas su dodaci prehrani – vitamini. Međutim, ukoliko naša probava ne funkcionira dobro svi ti vitamini neće nam puno pomoći. Prvi korak do snažnog imuniteta je pobrinuti se o zdravlju naše probave. 

Dr. Alejandro Junger u svojoj knjizi Zdrava probava  objasnio je da gotovo sve kronične bolesti započinju u crijevima. Osim toga, sigurno ste čuli izraz da su naša crijeva zapravo naš drugi mozak. Kad bismo izolirali neurone iz crijeva i stavili ih na hrpu, oni bi činili masu neurona veću od onih u našoj glavi. U tom smislu, dr. Junger navodi da se serotonin, neurotransmiter odgovoran za osjećaj sreće i zadovoljstva, uglavnom proizvodi u crijevima - zapravo, ondje ga se proizvodi 90%. 

Od nedavno u Međimurju, u dm prodavaonicama, možete pronaći Cidrani - inovativan hrvatski brend čija je misija pospješiti zdravlje probave i time izgraditi snažan imunitet. Stručnjaci iz Cidrana otkrili su nam jednu od dobro čuvanih tajni dobre probave - jabučni ocat. I upravo je zato to njihov prvi proizvod koji je osvojio hrvatsko tržište, a danas ga izvoze i u druge zemlje Europske unije, kao što su Nizozemska i Latvija.

O važnosti jabučnog octa govori se od antičkih vremena. Hipokrat ga je preporučivao svojim pacijentima kao lijek, a stari su Rimljani svojim ratnicima od jabučnog octa i vode pripremali napitak zvan posca u koji su dodavali začine i sol, za okrepu i osvježenje. Ono što je bitno naglasiti jest da samo prirodni jabučni ocat ima ljekovita svojstva. Samo jabuke koje nisu tretirane i prskane mogu biti ljekovite.

Cidrani jabučni ocat za dugovječnost

Cidrani jabučni ocat je prvi živi ocat u kojem žive zdrave bakterije Acetobacter aceti, znane i kao wild mother kultura! To znači da su jabuke divlje fermentirane te nisu dodani kvasci kako bi se potaknuo proces fermentacije. To je sasvim prirodan postupak i njegov rezultat je zato ocat bogat polifenolima. Polifenoli ili “molekule mladosti” dokazano utječu na dugovječnost, a Cidrani ih sadrži čak 8000 mg po litri. 

Cidrani je bogat mineralima kao što su kalij, natrij, kalcij, magnezij, fosfor i željezo, a uz to sadrži i vrijedne vitamine B skupine, C, E i A vitamin. Osim za zdravlje svoje probave možete ga koristi za mršavljenje i suzbijanje apetita te u borbi protiv dijabetesa. Tradicionalno se koristio za detoksikaciju organizma jer čisti jetru i ostale organe od toksina, a naše bake su ga koristile i protiv visokog kolesterola i krvnog tlaka. U posebnoj kombinaciji s medom koristio se za zdravlje krvožilnog sustava i dobar san. Zato je Cidrani kreirao i Cidrani Honey, jabučni ocat pomiješan sa sirovim medom. 

Osnivači brenda Cidrani Bruno Balen i Nika Pintar preporučuju da se dan započne s dvije žlice Cidrani octa razrijeđenog u čaši vode. Možete ga dodati i u sok od limuna ili grejpa za dodatni detox, ili pomiješati s đumbirom u prahu za imunitet. Ako u njega dodate malo kurkume dobit ćete napitak protuupalnog djelovanja. Kombinacije su razne, a u slučaju da vam ne odgovara uzimanje jabučnog octa ujutro, možete ga slobodno konzumirati i prije spavanja jer pospješuje dobar san. Ocat se jedino ne stavlja u ništa vruće jer čim ga stavimo na visoku temperaturu, probiotici se gube. 

Iz Cidranija dolazi i Coco-Ghee, čudo ayurvdske medicine

Iz Cidranija dolazi i Coco-Ghee - jedinstveni spoj ekstra djevičanskog kokosovog ulja i gheeja (pročišćenog maslaca) koji se od davnina koristi u ayurvedskoj medicini. Njihovi okusi sljubljuju se u pravu gurmansku fuziju koja obiluje vitaminima A, D, E i K2 te je odlična za prženje i pečenje jer podnosi zagrijavanje na visokim temperaturama. Može se koristiti i kao namaz ili zamjena za maslac. Coco-Ghee idealan je za low-carb, paleo ili keto prehranu i sve ljubitelje profinjenih okusa. 

Iako možda nije sigurno vrijeme za ulaganje u fondove, dionice ili nekretnine, definitivno jest vrijeme za ulaganje u sebe i zdravlje svoje probave. Jer zdravlje probave dokazani je put izbjegavanja bolesti i ponovnog preuzimanja vlastite moći nad očuvanjem zdravlja. Priuštite si najbolje. 

Cidrani proizvode možete pronaći u dm prodavaonicama, webshopu www.cidrani.com i specijaliziranim trgovinama zdrave hrane.

PROMO

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.