Novi projekt iz područja eRačuna „eIBC – Electronic Invoice Boost for Croatia"

Novi projekt iz područja eRačuna „eIBC – Electronic Invoice Boost for Croatia"

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, u partnerstvu s Privrednom bankom Zagreb i Financijskom agencijom, započinje provođenje novog projekta iz područja eRačuna pod nazivom „eIBC – Electronic Invoice Boost for Croatia“. Projekt eIBC je četvrti po redu projekt iz područja eRačuna koji provodi Ministarstvo i koji će se sufinancirati sredstvima iz financijskog instrumenta CEF  (Instrument za povezivanje Europe) EU.

Aktivnosti projektnog konzorcija obuhvaćaju:

•             Razvoj nadzorne aplikacije za Exchange Hub - eRačun kako bi se omogućile automatizirane kontrole, funkcije upravljanja i izvještavanja djelatnicima Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i djelatnicima Financijske agencije uključenih u razmjenu eRačuna.

•             Razvijanje nove funkcionalnosti mInvoicea unutar postojeće mFina mobilne platforme/aplikacije koja omogućuje široj javnosti pristup registru korisnika eRačuna; omogućiti registriranim korisnicima platforme e-fakturiranje kontinuirani pristup platformi te e-fakturiranje putem mobilnih uređaja.

•             Nadogradnja postojećeg portala PBZ Internet bankarstva dodatnim modulima koji će omogućiti PBZ-u pružanje potpuno integrirane usluge izdavanja e-Računa postojećim korisnicima.

Projekt ima za cilj promicati korištenje i unaprjeđenje funkcionalnosti eRačuna i s njim povezanih usluga. Ukupna vrijednost projekta iznosi 313.259,00 EUR, od čega će se 75% sufinancirati bespovratnim sredstvima iz CEF Telekom programa.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.