Huawei u Londonu otvorio novi istraživačko-razvojni 5G centar

Huawei u Londonu otvorio novi istraživačko-razvojni 5G centar

Huawei, predvodnik u razvoju 5G tehnologije, otvorio je u Londonu svoj novi istraživačko-razvojni  centar za 5G tehnologije. To je prvi takav centar za razvoji novacijskih  5G tehnologija Huaweija u Velikoj Britanijii16. po redu globalno.

 Istraživačko-razvojni centar u Londonu bit će otvoren za dijeljenje najnovijih znanja i tehnologija između same kompanije,

Akademskog i poslovnog sektora ili zainteresiranih individualnih inovatora. Svi zainteresirani moć iće u centru testirati aplikacije razvijene za korištenje na 5G tehnologiji, rješenja temeljena na virtualnoj i proširenoj stvarnosti (VR i AR) kao i brojne druge zanimljivosti.

 “Otvorenjem 5G centra u Londonu još smo jednom potvrdili li derskuulogu u industriji. Centar će omogućiti i poticati jačanje suradnje  kompanija i institucija, kao i njihovo brže usvajanje novih tehnologija”,izjavio je Victor  Zhang, globalni direktor odnosa s institucijama u Huaweiju.

 U Huaweiju su najavili kako će sljedeće godine uložiti između 15 i 20 milijardi američkih dolara u istraživanje i razvoj novih 5G tehnologija, od čega će između 20 i 30 postoukupnogiznosaposvetitiisključivoznanstvenimistraživanjimatedodatnojedukaciji 80.000 zaposlenika u istraživačkom sektoru.  

 Na globalnoj razini kompanija je do sadapotpisala60 komercijalnih 5G ugovora u raznim državama diljem svijeta, među kojima će Huaweijevu  5G tehnologijukoristiti21 europska država.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.