Uskoro:Treća međunarodna znanstvena konferencija MIC-Vis, 2020

Uskoro:Treća međunarodna znanstvena konferencija MIC-Vis, 2020

Svečano otvorenje treće međunarodne multidisciplinarne znanstvene konferencije Mediteranean Islands Conference MIC- Vis, 2020 održat će se u srijedu 16. rujna 2020. u 19 sati u gradu Visu u utvrdi Gospina batarija (adresa je Viškog boja 12). Konferencije  će se održati pod pokroviteljstvom grada Visa i uz potporu Predsjednika Republike Hrvatske, a zajednički je organiziraju Sveučilište VERN' i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar. Ujedno se treća po redu, dakle ovogodišnja konferencija MIC – Vis, održava uz Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnost (HAZU) i EMAN (Euro-Mediterranean Academic Network) kao suorganizatore. Još su partneri Francuski institut, Hrvatska turistička zajednica i Sunčana elektrana Vis.

Čak 100 domaćih i inozemnih stručnjaka iz cijeloga svijeta sudjelovat će – osobno, dakle „u živo“  ili online, dakle na dva načina! - na Konferenciji, a oni će s različitim pristupima  predstaviti teme i izazove s kojima se susreću mediteranski otoci, govorit će o njihovom statusu i ulozi u suvremenom svijetu s naglaskom na perspektivu njihova razvoja. Naravno, svečano otvorenje konferencije,kao i konferencija u cjelini, održat će se uz uvažavanje svih propisanih epidemioloških mjera vezano uz koronavirus. U organizacijskom odboru su direktor Sveučilišta VERN' prof. dr. sc Vlatko Cvrtila i ravnatelj Instituta Ivo Pilar prof. dr. sc. Željko Holjevac te članica organizacijskog odbora doc. dr. sc. Ozana Ramljak.

Kao i ranije i ove se godine proglašavaju  pobjednici natječaja za studente za najbolju fotografiju na temu „Ljudi i Mediteran“.  Tročlani žiri, a to su bili Mare Milin, Miranda Herceg i Sara Horvatić, izabrao je 12 najboljih fotografija, a bit će prikazane u Visu, ali i online.

Svi zainteresirane za MIC i spomenute teme neka iskoriste zadnje dane ljeta za posjet našem najudaljenijem naseljenom otoku na Jadranskom moru. Konferencija MIC-Vis  uz jake suradnike i organizatore i čak 100 domaćih i stranih predavača, uz ostalo na osnovu kulture i bogate  prošlosti Visa, promišlja o budućnosti i mogućnosti napretka svih otoka Mediterana. 

Na slici: studentske fotografije s prošlogodišnje izložbe na Visu

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.